Detekce sporulujících bakterií ve vybraných sterilovaných pokrmech
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Detekce sporulujících bakterií ve vybraných sterilovaných pokrmech |
Autor: |
Pospíšilová, Zuzana
|
Vedoucí: |
Buňková, Leona
|
Abstrakt:
|
V bakalárské práci byla sledována prítomnost mikroorganismu ve vybraných vzorcích sterilovaných tavených sýru skladovaných pri ruzných teplotách a ve vzorcích sterilovaných hotových pokrmu. Práce byla zamerena na stanovení zejména sporulujících mikroorganismu, které by mohly prežít sterilacní záhrev. Stanovení byla provedena kultivacními metodami specifickými pro daný mikroorganismus. Bylo zjišteno, že pocty mikroorganismu ve vzorcích sterilovaných tavených sýru a sterilovaných pokrmu neprekracují prípustné hodnoty pro daný produkt dle Narízení komise (ES) c. 2073/2005 a jsou tudíž z mikrobiologického hlediska vyhovující. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/4840
|
Datum:
|
2007-05-30 |
Dostupnost:
|
Pouze v rámci univerzity |
Ústav:
|
Ústav potravinářského inženýrství |
Studijní obor:
|
Chemie a technologie potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
5421
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet