Moderní trendy v technologii výroby piva
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Salek, Richardos Nikolaos
|
|
dc.contributor.author |
Daňková, Iveta
|
|
dc.date.accessioned |
2021-07-26T10:54:11Z |
|
dc.date.available |
2021-07-26T10:54:11Z |
|
dc.date.issued |
2020-02-17 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/47527
|
|
dc.description.abstract |
Tato bakalářská práce pojednává o moderních trendech ve výrobě piva. Cílem bylo vytvořit literární rešerši aplikace možných netradičních mikroorganismů, popsat výrobu bezlepkového piva pro jedince trpící celiakií a výrobu nealkoholických a nízkoalkoholických piv pomocí biologických a fyzikálních metod. Dále byla práce zaměřena na popsání nově objevených látek k čiření piva a možné zpracování odpadních surovin nejen pro zemědělské účely. |
|
dc.format |
81 s. (155 804 znaků) |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
pivo
|
cs |
dc.subject |
kvasinky
|
cs |
dc.subject |
chmel
|
cs |
dc.subject |
slad
|
cs |
dc.subject |
bezlepkové pivo
|
cs |
dc.subject |
nealkoholické pivo
|
cs |
dc.subject |
čiření
|
cs |
dc.subject |
mláto
|
cs |
dc.subject |
beer
|
en |
dc.subject |
yeast
|
en |
dc.subject |
hops
|
en |
dc.subject |
malt
|
en |
dc.subject |
gluten-free beer
|
en |
dc.subject |
non-alcoholic beer
|
en |
dc.subject |
clarification
|
en |
dc.subject |
spent grains
|
en |
dc.title |
Moderní trendy v technologii výroby piva |
|
dc.title.alternative |
Modern trends in beer brewing technology |
|
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Polášek, Zdeněk |
|
dc.date.accepted |
2020-06-16 |
|
dc.description.abstract-translated |
This bachelor thesis deals with modern trends in beer production. The aim of the thesis was to create a literature research for the application of possible non-traditional microorganisms, to describe the production of gluten-free beer for individuals suffering celiac disease and the production of non-alcoholic and low-alcoholic beers using biological and physical methods. Furthermore, the work focuses on the description of newly discovered substances for beer clarification and possible processing of waste-materials; not only for agricultural purposes. |
|
dc.description.department |
Ústav technologie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.identifier.stag |
53184
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2020-05-13 |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account