Analýza spokojenosti zákazníků se službami Lesního hotelu ve Zlíně

DSpace Repository

Language: English čeština 

Analýza spokojenosti zákazníků se službami Lesního hotelu ve Zlíně

Show simple item record

dc.contributor.advisor Vaculčíková, Zuzana
dc.contributor.author Hanáková, Alžběta
dc.date.accessioned 2021-07-26T07:17:38Z
dc.date.available 2021-07-26T07:17:38Z
dc.date.issued 2021-01-15
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/46794
dc.description.abstract Cílem bakalářská práce je analýza spokojenosti zákazníků Lesního hotelu ve Zlíně. Lesní hotel se zaměřuje na nejvyšší kvalitu ubytovacích, stravovacích a doplňkových služeb. Předmětem teoretické části bylo vypracování literární rešerše. Odborné zdroje jsou využity z oblasti cestovního ruchu - ubytovací, stravovací a doplňkové služby a z oblasti marketingu, chování zákazníka a jejich spokojenost. Metody - dotazníkové šetření, benchmarking a SWOT analýza jsou vypracovány podle teoretických znalostí a následně použity v praktické části. Předmětem praktické části je analyzování současné spokojenosti zákazníků ve vybrané společnosti. Z pohledu zákazníků se hodnotí celkový dojem hotelu, jeho chod a poskytované služby prostřednictvím dotazníku. Následně je použito dotazníkové šetření, z kterého jsou zjištěny relevantní informace, které jsou analyzovány. Metodou benchmarking je porovnána konkurence na další čtyři vybrané hotely ve Zlínském kraji. SWOT analýza byla prováděna na základě konkurence metodou benchmarking a dotazníkového šetření. Vyhodnocení doporučí, jak může hotel zlepšit své služby do budoucna. Na základě dotazníkového šetření bylo zjištěno, že respondenti jsou spokojeni se službami na hotelu, avšak postrádají služby, které nabízí konkurence jako např. masáže, firemní balíčky apod. V práci bylo navrženo řešení ve formě zážitkových balíčků pro firmy. Dle úrovně poskytovaných služeb bylo vedení hotelu také doporučeno požádat o certifikaci na přechod na úroveň služeb Superior.
dc.format 76 s. (119 088 znaků)
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject benchmarking cs
dc.subject dotazníkové šetření cs
dc.subject spokojenost zákazníka cs
dc.subject SWOT analýza cs
dc.subject benchmarking en
dc.subject customer satisfaction en
dc.subject questionnaire survey en
dc.subject SWOT analysis en
dc.title Analýza spokojenosti zákazníků se službami Lesního hotelu ve Zlíně
dc.title.alternative Analysis of Satisfaction of Customers with Services of Lesní Hotel in Zlín
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Papadaki, Šárka
dc.date.accepted 2021-06-28
dc.description.abstract-translated The aim of the bachelor thesis is an analysis of customer satisfaction of the Lesní hotel in Zlín. Lesní hotel focuses on the highest quality of accommodation, catering, and additional services. The focus of the theoretical part was processing of literary research. Professional sources used are from the field of tourism - accommodation, catering, and additional services and the field of marketing customers behaviour and their satisfaction. A questionnaire survey, SWOT analysis and benchmarking are developed based on theoretical knowledge, and these methods are used in the practical part of the thesis. The subject of the practical part is to analyse the current customer satisfaction with the selected company. The overall impression, the operation and services provided by the hotel are rated from the customers' points of view via a questionnaire survey. Afterwards, the information from the survey is analysed. Four other competitive hotels from the Zlín region are compared using the benchmarking method. A SWOT analysis was executed based on the benchmarking method and the questionnaire survey. The evaluation suggests the ways the hotel can improve its services in the future. Through the questionnaire survey, it was revealed that the customers are satisfied with the services the hotel offers, but lack the services offered by competitors such as massages, packages for companies, etc. There is a proposed solution in the form of experience packages for companies. Based on the level of services provided, the hotel management was also advised to apply for certification to advance to a Superior service level.
dc.description.department Ústav podnikové ekonomiky
dc.thesis.degree-discipline Management a ekonomika cs
dc.thesis.degree-discipline Management and economics en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta managementu a ekonomiky cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Management and Economics en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Ekonomika a management cs
dc.thesis.degree-program Economics and Management en
dc.identifier.stag 58838
utb.result.grade D
dc.date.submitted 2021-05-31


Files in this item

Files Size Format View Description
hanáková_2021_dp.pdf 2.186Mb PDF View/Open None
hanáková_2021_op.docx 31.14Kb Unknown View/Open None
hanáková_2021_vp.docx 24.29Kb Unknown View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account