Analýza rizik zavádění nového produktu na trh

DSpace Repository

Language: English čeština 

Analýza rizik zavádění nového produktu na trh

Show simple item record

dc.contributor.advisor Tomaštík, Marek
dc.contributor.author Staněk, Lukáš
dc.date.accessioned 2021-07-26T07:17:27Z
dc.date.available 2021-07-26T07:17:27Z
dc.date.issued 2020-12-01
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/46517
dc.description.abstract Hlavním cílem bakalářské práce bude zpracovat analýzu rizik týkající se zavádění nového produktu na trh pro pekárnu v Zádveřicích. Bakalářská práce je rozdělena na dvě stěžejní části. Teoretická část bude zaměřena na oblast marketingu, proces plánování až po zavedení nového výrobku na trh, vybrané marketingové analýzy, volbu strategie a marketingový mix. Dále bude objasněna problematika řízení rizik a skórovací metody s mapou rizik. Úvod praktické části bude orientován na představení pekárny a stávajícího portfolia výrobků a služeb. Následně bude provedena analýza konkurentů ve Zlínském kraji, analýza SWOT a představen nový výrobek. Nakonec prostřednictvím skórovací metody s mapou rizik bude zpracována analýza rizik. Závěr této práce bude věnován vyhodnocení, návrhům a doporučením vedoucím ke snížení či eliminaci identifikovaných rizik.
dc.format 78 s. (100 207 znaků)
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject marketingová strategie cs
dc.subject marketingový mix cs
dc.subject analýza konkurence cs
dc.subject SWOT analýza cs
dc.subject skórovací metoda cs
dc.subject mapa rizik cs
dc.subject marketing strategy en
dc.subject marketing mix en
dc.subject competition analysis en
dc.subject SWOT analysis en
dc.subject scoring method en
dc.subject risk matrix en
dc.title Analýza rizik zavádění nového produktu na trh
dc.title.alternative Risk Analysis of Introduction New Product on Market
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Dokulil, Jiří
dc.date.accepted 2021-06-08
dc.description.abstract-translated The main aim of this bachelor thesis will be to create risk analysis of introduction new product on market for bakery in Zádveřice. Bachelor thesis is divided on two main parts. The theoretical part will be focused on marketing area, planning process leading to introduction of new product on market, chosen marketing analyses, choice of strategy and marketing mix. Next will be explained issue of risk management and scoring method with risk matrix. The beginning of practical part will be focused on bakery introduction and portfolio of current products and services. Then will be accomplished competition analysis in Zlín region, SWOT analysis and introduced new product. Finally will be created risk analysis by scoring method and risk matrix. The end of this thesis will be concerned on evaluation, suggestions and recommendations leading to reducing and elimination identified risks.
dc.description.department Ústav krizového řízení
dc.thesis.degree-discipline Ovládání rizik cs
dc.thesis.degree-discipline Risk Control en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta logistiky a krizového řízení cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Logistics and Crisis Management en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Procesní inženýrství cs
dc.thesis.degree-program Process Engineering en
dc.identifier.stag 58350
utb.result.grade B
dc.date.submitted 2021-05-14


Files in this item

Files Size Format View Description
staněk_2021_dp.pdf 3.251Mb PDF View/Open None
staněk_2021_op.pdf 157.9Kb PDF View/Open None
staněk_2021_vp.pdf 130.1Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account