dc.contributor.advisor |
Buňková, Leona
|
|
dc.contributor.author |
Lacinová, Kamila
|
|
dc.date.accessioned |
2019-07-04T09:11:30Z |
|
dc.date.available |
2019-07-04T09:11:30Z |
|
dc.date.issued |
2019-02-02 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/45506
|
|
dc.description.abstract |
Cílem této bakalářské práce je představit bakterie rodu Asaia, jejich vlastnosti, výskyt a význam v potravinářském průmyslu. První část práce se zaměřuje na obecnou charakteristiku bakterií octového kvašení, druhá část se již zabývá samotnou bakterií Asaia a jejím taxonomickým zařazením, poté se práce zaměřuje na popis morfologických, fyziologických a biochemických vlastností. Další kapitola popisuje výskyt a význam této bakterie, pozornost je věnována především kontaminaci ochucených nealkoholických nápojů. Poslední kapitola bakalářské práce se věnuje možnostem jejich stanovení v potravinách a nápojích. |
|
dc.format |
38 s. (60 229 znaků) |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Asaia sp.
|
cs |
dc.subject |
bakterie octového kvašení
|
cs |
dc.subject |
kontaminace nealkoholických nápojů
|
cs |
dc.subject |
Asaia sp.
|
en |
dc.subject |
acetic acid bacteria
|
en |
dc.subject |
contamination of non-alcoholic beverages
|
en |
dc.title |
Bakterie rodu Asaia a jejich výskyt v potravinách a nápojích |
|
dc.title.alternative |
Asaia and Their Occurrence in Foods and Beverages |
|
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Janalíková, Magda |
|
dc.date.accepted |
2019-06-19 |
|
dc.description.abstract-translated |
The aim of this bachelor thesis is to introduce bacteria of genus Asaia, their properties, occurrence and importance in food industry. The first part focuses on the general characteristics of acetic bacteria, the second part deals with the Asaia bacterium itself and its taxonomic classification, then the work focuses on the description of morphological, physiological and biochemical properties. The next chapter describes the occurrence and importance of this bacterium, attention is paid to the contamination of flavored non-alcoholic drinks. The last chapter of the thesis deals with the possibilities of their determination in food and beverages. |
|
dc.description.department |
Ústav technologie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
53189
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2019-05-14 |
|