Fortifikace sýrů čedarového typu
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Mrázek, Josef
|
|
dc.contributor.author |
Švejdová, Pavlína
|
|
dc.date.accessioned |
2019-07-04T09:11:29Z |
|
dc.date.available |
2019-07-04T09:11:29Z |
|
dc.date.issued |
2019-02-02 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/45502
|
|
dc.description.abstract |
Tato bakalářská práce pojednává o technologii výroby sýrů typu čedar. Popisuje co je vlastně sýr a jak se dělí podle různých kritérií. Je zde popsána fortifikace sýrů. V praktické části seznamuje čtenáře s technologií výroby sýrů. Krátce je zde popsán analytický a mikrobiologický rozbor sýrů. Na závěr je provedeno senzorické hodnocení sýrů. |
|
dc.format |
43 s |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Čedar
|
cs |
dc.subject |
fortifikace sýrů
|
cs |
dc.subject |
technologie výroby sýrů
|
cs |
dc.subject |
senzorické hodnocení
|
cs |
dc.subject |
Cheddar
|
en |
dc.subject |
cheese enrichment
|
en |
dc.subject |
technology of cheese production
|
en |
dc.subject |
sensory evaluation
|
en |
dc.title |
Fortifikace sýrů čedarového typu |
|
dc.title.alternative |
Fortification of cheddar cheeses |
|
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Tykvart, Jan |
|
dc.date.accepted |
2019-06-20 |
|
dc.description.abstract-translated |
This bachelor thesis deals about technology of cheddar cheese production. Describes what is cheese and how we can divide them by course of criteria. Enrichment of cheeses with various ingredients is described herein. The practical part introduces readers to the technology of cheese production. Analytical and microbiological analysis of cheeses is briefly described. Finally, the sensory evaluation of the cheeses is done. |
|
dc.description.department |
Ústav technologie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin - specializace Technologie mléka a mléčných výrobků |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
53180
|
|
utb.result.grade |
B |
|
dc.date.submitted |
2019-05-15 |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account