Výskyt a využití flavonoidů v potravinách
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Prucková, Zdeňka
|
|
dc.contributor.author |
Francová, Tereza
|
|
dc.date.accessioned |
2019-07-04T09:10:16Z |
|
dc.date.available |
2019-07-04T09:10:16Z |
|
dc.date.issued |
2019-02-02 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/43813
|
|
dc.description.abstract |
Teoretická část této bakalářské práce byla zaměřena na charakterizaci jednotlivých skupin flavonoidních látek a popis jejich významných zástupců. Práce také obsahuje přehled rostlinných surovin a potravin, ve kterých se flavonoidy vyskytují. Vzhledem k velkému množství flavonoidů nebylo možné je v práci všechny obsáhnout. Z tohoto důvodu jsou uvedeny jen ty, které se vyskytují v největší míře nebo ty, které mají nejvyšší přínos pro lidské zdraví. Dále jsou v práci uvedeny možnosti syntéz některých flavonoidních sloučenin. Cílem praktické části bylo připravit některý ze zástupců flavonoidů. |
|
dc.format |
43 |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
flavonoidy
|
cs |
dc.subject |
potraviny
|
cs |
dc.subject |
anthokyany
|
cs |
dc.subject |
proanthokyanidiny
|
cs |
dc.subject |
flavany
|
cs |
dc.subject |
flavony
|
cs |
dc.subject |
flavonoly
|
cs |
dc.subject |
flavanoly
|
cs |
dc.subject |
chalkony
|
cs |
dc.subject |
aurony
|
cs |
dc.subject |
isoflavony
|
cs |
dc.subject |
flavonoids
|
en |
dc.subject |
foods
|
en |
dc.subject |
anthocyanins
|
en |
dc.subject |
proanthocyanidins
|
en |
dc.subject |
flavans
|
en |
dc.subject |
flavons
|
en |
dc.subject |
flavonols
|
en |
dc.subject |
flavanols
|
en |
dc.subject |
chalkons
|
en |
dc.subject |
aurons
|
en |
dc.subject |
isoflavons
|
en |
dc.title |
Výskyt a využití flavonoidů v potravinách |
|
dc.title.alternative |
Výskyt a využití flavonoidů v potravinách |
|
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Kovář, Michal |
|
dc.date.accepted |
2019-06-19 |
|
dc.description.abstract-translated |
Theoretic part of this bachelors thesis defines particular groups of flavoloid substances and their important representatives. It contains overwiew of vegetable materials, foodstuff and list of flavonoids contained. There is a big amount of them, so i focused just on the most famous ones or which provides the biggest benefits for human health. Next I mentioned some possibilities of flavonoid synthese. The aim of practical part of this thesis was synthetize some representatives of flavonoids. |
|
dc.description.department |
Ústav technologie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
49726
|
|
utb.result.grade |
C |
|
dc.date.submitted |
2019-05-20 |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account