Výskyt a využití flavonoidů v potravinách

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Výskyt a využití flavonoidů v potravinách

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Výskyt a využití flavonoidů v potravinách
Autor: Francová, Tereza
Vedoucí: Prucková, Zdeňka
Abstrakt: Teoretická část této bakalářské práce byla zaměřena na charakterizaci jednotlivých skupin flavonoidních látek a popis jejich významných zástupců. Práce také obsahuje přehled rostlinných surovin a potravin, ve kterých se flavonoidy vyskytují. Vzhledem k velkému množství flavonoidů nebylo možné je v práci všechny obsáhnout. Z tohoto důvodu jsou uvedeny jen ty, které se vyskytují v největší míře nebo ty, které mají nejvyšší přínos pro lidské zdraví. Dále jsou v práci uvedeny možnosti syntéz některých flavonoidních sloučenin. Cílem praktické části bylo připravit některý ze zástupců flavonoidů.
URI: http://hdl.handle.net/10563/43813
Datum: 2019-02-02
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: C 49726


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
francová_2019_dp.pdf 2.127Mb PDF Zobrazit/otevřít None
francová_2019_op.pdf 648.1Kb PDF Zobrazit/otevřít None
francová_2019_vp.pdf 161.8Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet