Výskyt a využití flavonoidů v potravinách
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Výskyt a využití flavonoidů v potravinách |
Autor: |
Francová, Tereza
|
Vedoucí: |
Prucková, Zdeňka
|
Abstrakt:
|
Teoretická část této bakalářské práce byla zaměřena na charakterizaci jednotlivých skupin flavonoidních látek a popis jejich významných zástupců. Práce také obsahuje přehled rostlinných surovin a potravin, ve kterých se flavonoidy vyskytují. Vzhledem k velkému množství flavonoidů nebylo možné je v práci všechny obsáhnout. Z tohoto důvodu jsou uvedeny jen ty, které se vyskytují v největší míře nebo ty, které mají nejvyšší přínos pro lidské zdraví. Dále jsou v práci uvedeny možnosti syntéz některých flavonoidních sloučenin. Cílem praktické části bylo připravit některý ze zástupců flavonoidů. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/43813
|
Datum:
|
2019-02-02 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav technologie potravin |
Studijní obor:
|
Chemie a technologie potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
C
49726
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet