Kuřecí běháky jako netradiční zdroj bílkovin
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Mokrejš, Pavel
|
|
dc.contributor.author |
Gottfriedová, Marcela
|
|
dc.date.accessioned |
2018-07-04T15:01:26Z |
|
dc.date.available |
2018-07-04T15:01:26Z |
|
dc.date.issued |
2018-01-02 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/42779
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce je zaměřena na kuřecí běháky jako netradiční zdroj bílkovin. Práce se skládá ze dvou částí a to teoretické a praktické. Bylo zde popsáno zpracování drůbeže a vedlejší produkty drůbeže a jejich využití. Dále zde byly popsány druhy bílkovin a charakterizovány jejich vlastnosti. Praktická část je zaměřena na posouzení možností zpracování kuřecích běháků a studium vlivů vybraných technologických podmínek na výtěžnost želatiny, pevnost a obsah popelovin v želatině. Výsledky byly statisticky vyhodnoceny, zpracovány do grafů a byly navrženy optimální podmínky zpracování kuřecích běháků. |
|
dc.format |
56 |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
drůbež
|
cs |
dc.subject |
zpracování
|
cs |
dc.subject |
kuřecí běháky
|
cs |
dc.subject |
želatina
|
cs |
dc.subject |
extrakce
|
cs |
dc.subject |
poultry
|
en |
dc.subject |
processing
|
en |
dc.subject |
chicken feet
|
en |
dc.subject |
gelatine
|
en |
dc.subject |
extraction
|
en |
dc.title |
Kuřecí běháky jako netradiční zdroj bílkovin |
|
dc.title.alternative |
Chicken Paws as a Untraditional Source of Proteins |
|
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Krejčí, Ondřej |
|
dc.date.accepted |
2018-06-13 |
|
dc.description.abstract-translated |
Bachelor thesis is focused on chicken feet as non-traditional source of protein. This work consists of theoretical and pratical part. The described processing and by-products and their use. The practical part is focused on assessment of theatment options of chicken feet and study the technological conditions for recovery, and the ash content of the mixture. The results were statistically evaluated, processed in graphs and designed the optimal conditions. |
|
dc.description.department |
Ústav inženýrství polymerů |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Polymerní materiály a technologie |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Polymeric Materials and Technology |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie materiálů |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Materials Technology |
en |
dc.identifier.stag |
46613
|
|
utb.result.grade |
D |
|
dc.date.submitted |
2018-05-18 |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account