dc.contributor.advisor |
Lazárková, Zuzana
|
|
dc.contributor.author |
Dohnalová, Monika
|
|
dc.date.accessioned |
2018-07-04T15:01:21Z |
|
dc.date.available |
2018-07-04T15:01:21Z |
|
dc.date.issued |
2018-02-02 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/42645
|
|
dc.description.abstract |
Nedílnou součástí stravy každého jedince v potravinách jsou aminokyseliny. Rešeršní bakalářská práce popisuje aminokyseliny a jejich stanovení po hydrolýze proteinů. Zabývá se stanovením aminokyselin titračními, spektrofotometrickými, elektromigračními a především chromatografickými metodami, kdy se nejvíce využívá metoda iontově výměnné chromatografie. Další část bakalářské práce se zabývá faktory, které ovlivňují hydrolýzu proteinů. Mezi ně patří hydrolyzační činidla, reakční doba, teplota, přísady a pH. |
|
dc.format |
43 s. |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
aminokyseliny
|
cs |
dc.subject |
hydrolýza
|
cs |
dc.subject |
chromatografie
|
cs |
dc.subject |
amino acid
|
en |
dc.subject |
hydrolysis
|
en |
dc.subject |
chromatography
|
en |
dc.title |
Faktory ovlivňující průběh hydrolýzy proteinů při analýze aminokyselinového složení potravin |
|
dc.title.alternative |
Factors Affecting the Protein Hydrolysis Process during the Determination of Amino Acid Composition of Food |
|
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Pachlová, Vendula |
|
dc.date.accepted |
2018-06-13 |
|
dc.description.abstract-translated |
One of the most important parts of every individual's daily diet are amino acids. This bachelor thesis describes amino acids and their identification after protein hydrolysis. It deals with identification of amino acids of through variety of methods including titration, spectrophotometry, electromigration and particularly chromatography, in which the ion exchange chromatography is most frequently used. The next section of the thesis then deals with factors affecting protein hydrolysis. These include hydrolysants, reaction times, temperature, additives and pH. |
|
dc.description.department |
Ústav technologie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
42462
|
|
utb.result.grade |
C |
|
dc.date.submitted |
2018-05-10 |
|