Faktory ovlivňující průběh hydrolýzy proteinů při analýze aminokyselinového složení potravin
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Faktory ovlivňující průběh hydrolýzy proteinů při analýze aminokyselinového složení potravin |
Autor: |
Dohnalová, Monika
|
Vedoucí: |
Lazárková, Zuzana
|
Abstrakt:
|
Nedílnou součástí stravy každého jedince v potravinách jsou aminokyseliny. Rešeršní bakalářská práce popisuje aminokyseliny a jejich stanovení po hydrolýze proteinů. Zabývá se stanovením aminokyselin titračními, spektrofotometrickými, elektromigračními a především chromatografickými metodami, kdy se nejvíce využívá metoda iontově výměnné chromatografie. Další část bakalářské práce se zabývá faktory, které ovlivňují hydrolýzu proteinů. Mezi ně patří hydrolyzační činidla, reakční doba, teplota, přísady a pH. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/42645
|
Datum:
|
2018-02-02 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav technologie potravin |
Studijní obor:
|
Chemie a technologie potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
C
42462
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet