dc.contributor.advisor |
Sumczynski, Daniela
|
|
dc.contributor.author |
Kolofiková, Kateřina
|
|
dc.date.accessioned |
2018-07-04T15:01:15Z |
|
dc.date.available |
2018-07-04T15:01:15Z |
|
dc.date.issued |
2018-02-02 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/42498
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce se zabývá pěstováním a základní nutriční charakteristikou zelených a matcha čajů. Teoretická část práce je zaměřena i na výrobu matcha a zelených čajů, jejich zpracování, dále na nutriční a biologicky aktivní látky, které tyto čaje obsahují. Praktická část zahrnuje výsledky měření obsahu vlhkosti, popela, bílkovin, tuků, vlákniny, chlorofylu, polyfenolů, antioxidační aktivity a vitaminu C. |
|
dc.format |
58 s. (82 192) |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
matcha čaj
|
cs |
dc.subject |
vláknina
|
cs |
dc.subject |
chlorofyl
|
cs |
dc.subject |
polyfenoly
|
cs |
dc.subject |
antioxidační aktivita
|
cs |
dc.subject |
matcha tea
|
en |
dc.subject |
fiber
|
en |
dc.subject |
chlorophyll
|
en |
dc.subject |
polyphenols
|
en |
dc.subject |
antioxidant activity
|
en |
dc.title |
Stanovení nutričních a biologicky aktivních látek v Matcha čajích |
|
dc.title.alternative |
Determination of Nutritional Parameteres and Biological Active Substances in Matcha Tea |
|
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Šťastná, Kristýna |
|
dc.date.accepted |
2018-06-07 |
|
dc.description.abstract-translated |
This bachelor thesis deals with the cultivation and basic nutritional characteristics of green and matcha teas. The theoretical part of the work is focused on the production of matcha and green teas and their nutritional and biologically active substances. The experimental part includes the measurement of the moisture, ash, proteins, fats, fibre, chlorophylls, po-lyphenols, antioxidant activity and vitamin C contents. |
|
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a řízení v gastronomii |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Management in Gastronomy |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
50406
|
|
utb.result.grade |
B |
|
dc.date.submitted |
2018-05-03 |
|