dc.contributor.advisor |
Šenkárová, Lenka
|
|
dc.contributor.author |
Poledníková, Veronika
|
|
dc.date.accessioned |
2018-07-04T15:00:58Z |
|
dc.date.available |
2018-07-04T15:00:58Z |
|
dc.date.issued |
2018-02-02 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/42079
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce je zaměřena na stopové prvkové složení v Českém medu. V teoretické části je popsána historie, definice, využití medu v potravinářství a také jeho chemické složení. Dále jsou uvedeny analytické metody pro určení prvků. V praktické části je proveden mikrovlnný rozklad medu a měření vzorků na ICP-MS. V poslední části práce jsou dosažené výsledky zhodnoceny. |
|
dc.format |
42 s. (45 236 znaků) |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
med
|
cs |
dc.subject |
stopové prvky
|
cs |
dc.subject |
hmotnostní spektrometrie s indukčně vázaným plazmatem
|
cs |
dc.subject |
honey
|
en |
dc.subject |
trace elements
|
en |
dc.subject |
mass spectrometry with inductively coupled plasma
|
en |
dc.title |
Český med a jeho stopové prvkové složení |
|
dc.title.alternative |
Czech Honey and His Trace Elemental Composition |
|
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Slavík, Roman |
|
dc.date.accepted |
2018-06-12 |
|
dc.description.abstract-translated |
The bachelor thesis is focused on trace elemental composition in Czech honey. The theoretical part describes history, definition, utilization of honey in food industry as well as chemical composition of honey. Furthermore there are presented analythical methods for determination of trace elements in honey. The practical part consists of microwave decomposition of honey and measurement of samples using ICP-MS. |
|
dc.description.department |
Ústav technologie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
49763
|
|
utb.result.grade |
C |
|
dc.date.submitted |
2018-05-17 |
|