Srovnání vybraných nutričních faktorů u svaloviny nutrie říční a kuřete

DSpace Repository

Language: English čeština 

Srovnání vybraných nutričních faktorů u svaloviny nutrie říční a kuřete

Show simple item record

dc.contributor.advisor Polášek, Zdeněk
dc.contributor.author Lyčková, Aneta
dc.date.accessioned 2018-07-04T15:00:58Z
dc.date.available 2018-07-04T15:00:58Z
dc.date.issued 2018-02-02
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/42074
dc.description.abstract V teoretické části je rozebrán význam masa jak z pohledu obecného, tak chemického složení. Dále je uvedena charakteristika svaloviny kuřete a nutrie říční. V experimentální části bylo provedeno stanovení sušiny sušením, bílkovin metodou podle Kjeldahla, celkových aminokyselin, tuku dle Soxhleta a stanovení methylesterů mastných kyselin pomocí plynové chromatografie. U každého stanovení byl uveden přehled metod. Získané výsledky byly vyhodnoceny a diskutovány.
dc.format 50 s.
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject sušina cs
dc.subject bílkoviny cs
dc.subject aminokyselina cs
dc.subject Soxhletova extrakce cs
dc.subject methylestery mastných kyselin cs
dc.subject dry matter en
dc.subject protein en
dc.subject amino acid en
dc.subject Soxhlet's extraction en
dc.subject fatty acid methyl esters en
dc.title Srovnání vybraných nutričních faktorů u svaloviny nutrie říční a kuřete
dc.title.alternative Comparison of Selected Nutritional Factors of Myocastor Coypus and Chicken Muscle Tissue
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Gál, Robert
dc.date.accepted 2018-06-13
dc.description.abstract-translated In the theoretical part is analyzed the importance of meat both in terms of its general and chemical composition. The characteristics of chicken and nutria muscle are also given. In the experimental section was realized determination of dryness by drying, protein by Kjeldahl's method, general amino acids, fat by Soxhlet's method, and determination of fatty acid methyl esters by gas chromatography. For each assessment, an overview of the methods was provided. The obtained results were evaluated and discussed.
dc.description.department Ústav technologie potravin
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and Food Technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 49757
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2018-05-10


Files in this item

Files Size Format View Description
lyčková_2018_dp.pdf 2.040Mb PDF View/Open None
lyčková_2018_op.pdf 644.1Kb PDF View/Open None
lyčková_2018_vp.pdf 621.5Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account