dc.contributor.advisor |
Polášek, Zdeněk
|
|
dc.contributor.author |
Lyčková, Aneta
|
|
dc.date.accessioned |
2018-07-04T15:00:58Z |
|
dc.date.available |
2018-07-04T15:00:58Z |
|
dc.date.issued |
2018-02-02 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/42074
|
|
dc.description.abstract |
V teoretické části je rozebrán význam masa jak z pohledu obecného, tak chemického složení. Dále je uvedena charakteristika svaloviny kuřete a nutrie říční. V experimentální části bylo provedeno stanovení sušiny sušením, bílkovin metodou podle Kjeldahla, celkových aminokyselin, tuku dle Soxhleta a stanovení methylesterů mastných kyselin pomocí plynové chromatografie. U každého stanovení byl uveden přehled metod. Získané výsledky byly vyhodnoceny a diskutovány. |
|
dc.format |
50 s. |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
sušina
|
cs |
dc.subject |
bílkoviny
|
cs |
dc.subject |
aminokyselina
|
cs |
dc.subject |
Soxhletova extrakce
|
cs |
dc.subject |
methylestery mastných kyselin
|
cs |
dc.subject |
dry matter
|
en |
dc.subject |
protein
|
en |
dc.subject |
amino acid
|
en |
dc.subject |
Soxhlet's extraction
|
en |
dc.subject |
fatty acid methyl esters
|
en |
dc.title |
Srovnání vybraných nutričních faktorů u svaloviny nutrie říční a kuřete |
|
dc.title.alternative |
Comparison of Selected Nutritional Factors of Myocastor Coypus and Chicken Muscle Tissue |
|
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Gál, Robert |
|
dc.date.accepted |
2018-06-13 |
|
dc.description.abstract-translated |
In the theoretical part is analyzed the importance of meat both in terms of its general and chemical composition. The characteristics of chicken and nutria muscle are also given. In the experimental section was realized determination of dryness by drying, protein by Kjeldahl's method, general amino acids, fat by Soxhlet's method, and determination of fatty acid methyl esters by gas chromatography. For each assessment, an overview of the methods was provided. The obtained results were evaluated and discussed. |
|
dc.description.department |
Ústav technologie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
49757
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2018-05-10 |
|