Srovnání vybraných nutričních faktorů u svaloviny nutrie říční a kuřete
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Srovnání vybraných nutričních faktorů u svaloviny nutrie říční a kuřete |
Autor: |
Lyčková, Aneta
|
Vedoucí: |
Polášek, Zdeněk
|
Abstrakt:
|
V teoretické části je rozebrán význam masa jak z pohledu obecného, tak chemického složení. Dále je uvedena charakteristika svaloviny kuřete a nutrie říční. V experimentální části bylo provedeno stanovení sušiny sušením, bílkovin metodou podle Kjeldahla, celkových aminokyselin, tuku dle Soxhleta a stanovení methylesterů mastných kyselin pomocí plynové chromatografie. U každého stanovení byl uveden přehled metod. Získané výsledky byly vyhodnoceny a diskutovány. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/42074
|
Datum:
|
2018-02-02 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav technologie potravin |
Studijní obor:
|
Chemie a technologie potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
49757
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet