Využití kvasinek rodu Kluyveromyces při fermentaci syrovátky
Show full item record
No preview available
Title:
|
Využití kvasinek rodu Kluyveromyces při fermentaci syrovátky |
Author: |
Čeman, Lukáš
|
Advisor: |
Lazárková, Zuzana
|
Abstract:
|
Cílem této práce je seznámení se s kvasinkami Kluyveromyces lactis a marxianus a jejich využitím v potravinářském průmyslu se zaměřením na syrovátku. První část bakalářské práce je zaměřena na syrovátku a její chemické složení, vznik, zpracování a následné využití v potravinářství. Druhá část se zabývá kvasinkami, jejich výskytem, taxonomií a popisem druhu Kluyveromyces. Ve třetí části se nachází popis fermentace syrovátky, EMP dráha a alkoholová fermentace. Poslední část bakalářské práce je zaměřena na biotechnologické využití syrovátky. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/41852
|
Date:
|
2018-02-02 |
Availability:
|
Bez omezení |
Department:
|
Ústav analýzy a chemie potravin |
Discipline:
|
Technologie a řízení v gastronomii |
Grade for thesis and defense:
|
B
49450
|
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account