Využití non-kultivačních metod ke studiu mikroflóry fermentovaných potravin a nápojů
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Buňková, Leona
|
|
dc.contributor.author |
Sokolová, Iveta
|
|
dc.date.accessioned |
2017-07-03T09:14:38Z |
|
dc.date.available |
2017-07-03T09:14:38Z |
|
dc.date.issued |
2017-02-03 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/40614
|
|
dc.description.abstract |
Téma této bakalářské práce zní Využití non-kultivačních metod ke studiu mikroflóry fermentovaných potravin a nápojů. Cílem mé bakalářské práce bylo seznámení s potravinami a působení mikroorganismů na ně, fermentovanými potravinami a nápoji a vyskytujících se mikroorganismů v nich. Využití kultivačních a non-kultivačních metod ke studiu mikroflóry těchto potravin. Mezi nejdůležitější nekultivační metody patří mikroskopie, imunologické, sérologické a molekulárně-genetické metody. Tyto metody jsou rychlé a efektivní. Mezi imunochemické metody řadíme například metodu ELISA a mezi molekulárně genetické metody například PCR (polymerázová řetězová reakce) a sekvenaci DNA, u bakterií především genu pro 16S rRNA. |
|
dc.format |
39 s. (57 768 znaků) |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
potraviny
|
cs |
dc.subject |
fermentované potraviny
|
cs |
dc.subject |
fermentace
|
cs |
dc.subject |
kultivační metody
|
cs |
dc.subject |
non-kultivační metody
|
cs |
dc.subject |
food
|
en |
dc.subject |
fermented food
|
en |
dc.subject |
fermentation
|
en |
dc.subject |
culivated methods
|
en |
dc.subject |
non-cultivated methods
|
en |
dc.title |
Využití non-kultivačních metod ke studiu mikroflóry fermentovaných potravin a nápojů |
|
dc.title.alternative |
Application of Non-cultivation Methods to Investigate Microflora of Fermented Foods and Beverages |
|
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Pleva, Pavel |
|
dc.date.accepted |
2017-06-14 |
|
dc.description.abstract-translated |
The topic of the current thesis is The usage of non-cultivated methods to study of microorganism in fermented food and drinks. The aim of the current thesis was to familiarization with food and the influence of microorganism, fermented food and drink and occuring microorganism. The usage of cultivated and non-cultivated methods to study microorganism in that food. The most important non-cultivated methods are microscopy, immunological methods, serological methods and molecular-genetic methods. These methods are quick and efektive. The immunochamical method is for example ELISA method and the molecular-genetic methods are for example PCR and sequence of DNA. |
|
dc.description.department |
Ústav technologie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
46393
|
|
utb.result.grade |
B |
|
dc.date.submitted |
2017-05-04 |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account