Využití non-kultivačních metod ke studiu mikroflóry fermentovaných potravin a nápojů
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Využití non-kultivačních metod ke studiu mikroflóry fermentovaných potravin a nápojů |
Autor: |
Sokolová, Iveta
|
Vedoucí: |
Buňková, Leona
|
Abstrakt:
|
Téma této bakalářské práce zní Využití non-kultivačních metod ke studiu mikroflóry fermentovaných potravin a nápojů. Cílem mé bakalářské práce bylo seznámení s potravinami a působení mikroorganismů na ně, fermentovanými potravinami a nápoji a vyskytujících se mikroorganismů v nich. Využití kultivačních a non-kultivačních metod ke studiu mikroflóry těchto potravin. Mezi nejdůležitější nekultivační metody patří mikroskopie, imunologické, sérologické a molekulárně-genetické metody. Tyto metody jsou rychlé a efektivní. Mezi imunochemické metody řadíme například metodu ELISA a mezi molekulárně genetické metody například PCR (polymerázová řetězová reakce) a sekvenaci DNA, u bakterií především genu pro 16S rRNA. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/40614
|
Datum:
|
2017-02-03 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav technologie potravin |
Studijní obor:
|
Chemie a technologie potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
B
46393
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet