Návrh možností stravování dětí a mladistvých v krizových stavech
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Družbíková, Helena
|
|
dc.contributor.author |
Hlobilová, Veronika
|
|
dc.date.accessioned |
2017-07-03T09:14:36Z |
|
dc.date.available |
2017-07-03T09:14:36Z |
|
dc.date.issued |
2017-02-03 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/40589
|
|
dc.description.abstract |
Cílem diplomové práce bylo navrhnout zajištění výživy dětí a mladistvých v krizových situacích. Potřebný příjem jednotlivých výživových faktorů pro děti a mladistvé byl převzat z práce Štikové (2013). Na základě těchto výživových dávek byly sestaveny jídelní lístky pro jednotlivé skupiny dětí a mladistvých na dobu 7 dní s odchylkou plnění 10 % pro makronutrienty a 20 % pro mikronutrienty. Kromě nutričního hodnocení bylo programem Výživa provedeno také ekonomické hodnocení jídelních lístků. Z výsledků nutričního hodnocení vyplývá, že vytvořené jídelní lístky zabezpečí dostatečný příjem energie a živin pro děti a mladistvé v krizových situacích. Ekonomická náročnost jídel-ních lístků je dána především velikostí gramáže použitých potravin. |
|
dc.format |
57 s. |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
krizová situace
|
cs |
dc.subject |
výživa a stravování
|
cs |
dc.subject |
děti
|
cs |
dc.subject |
mladiství
|
cs |
dc.subject |
nutriční a ekonomické hodnocení
|
cs |
dc.subject |
crisis
|
en |
dc.subject |
nutrition and boarding
|
en |
dc.subject |
children
|
en |
dc.subject |
adolescents
|
en |
dc.subject |
nutritional and economic evaluation
|
en |
dc.title |
Návrh možností stravování dětí a mladistvých v krizových stavech |
|
dc.title.alternative |
Suggestion of Ways for Children´s and Adolescent´s Nourishment in Crisis |
|
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Velichová, Helena |
|
dc.date.accepted |
2017-05-30 |
|
dc.description.abstract-translated |
The aim of the thesis was to suggest provision of nutrition for children and adolescents in crisis. The recommended dietary intakes for the menus have been derived from the work of Štiková (2013). There were suggested the menus for selected groups of children and adolescents for 7 days with a margin of filling of 10 % for macronutrients and margin of filling of 20 % for micronutrients. In addition to nutritional evaluation, the program Výživa also carried out an economic evaluation of menus. The results of the nutritional evaluation show that the menus ensures sufficient intake of energy and nutrients for children and adolescents in crisis. The economic demands of the menus are mainly determined by the weight of used food. |
|
dc.description.department |
Ústav technologie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Food Technology |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
46345
|
|
utb.result.grade |
C |
|
dc.date.submitted |
2017-04-28 |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account