Návrh možností stravování dětí a mladistvých v krizových stavech

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Návrh možností stravování dětí a mladistvých v krizových stavech

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Návrh možností stravování dětí a mladistvých v krizových stavech
Autor: Hlobilová, Veronika
Vedoucí: Družbíková, Helena
Abstrakt: Cílem diplomové práce bylo navrhnout zajištění výživy dětí a mladistvých v krizových situacích. Potřebný příjem jednotlivých výživových faktorů pro děti a mladistvé byl převzat z práce Štikové (2013). Na základě těchto výživových dávek byly sestaveny jídelní lístky pro jednotlivé skupiny dětí a mladistvých na dobu 7 dní s odchylkou plnění 10 % pro makronutrienty a 20 % pro mikronutrienty. Kromě nutričního hodnocení bylo programem Výživa provedeno také ekonomické hodnocení jídelních lístků. Z výsledků nutričního hodnocení vyplývá, že vytvořené jídelní lístky zabezpečí dostatečný příjem energie a živin pro děti a mladistvé v krizových situacích. Ekonomická náročnost jídel-ních lístků je dána především velikostí gramáže použitých potravin.
URI: http://hdl.handle.net/10563/40589
Datum: 2017-02-03
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: C 46345


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
hlobilová_2017_dp.pdf 3.146Mb PDF Zobrazit/otevřít None
hlobilová_2017_op.pdf 100.6Kb PDF Zobrazit/otevřít None
hlobilová_2017_vp.pdf 154.8Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet