dc.contributor.advisor |
Salek, Richardos Nikolaos
|
|
dc.contributor.author |
Kučerová, Erika
|
|
dc.date.accessioned |
2017-07-03T09:12:14Z |
|
dc.date.available |
2017-07-03T09:12:14Z |
|
dc.date.issued |
2017-02-03 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/39447
|
|
dc.description.abstract |
Tato studie byla provedena s hlavním cílem, a to ověřit pravost a sledovat vybrané změny u vzorků extra panenských olivových olejů, které pocházely z obchodních řetězců v České republice, a to po dobu šesti měsíců za normálních podmínek (především domácích podmínek) skladování při pokojové teplotě (20 ? 2 ° C). Kromě toho, jeden ze vzorků byl vystaven světelnému záření. Ze získaných výsledků vychází, že u všech zkoumaných vzorků se jednalo o extra panenské olivové oleje. U olivových olejů, které byly uloženy v temnu, se kvalita v průběhu skladování po dobu šesti měsíců nijak výrazně nezměnila. U vzorku, který byl vystaven slunečnímu záření, došlo k výraznému zhoršení kvality. |
|
dc.format |
75 |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Olivy
|
cs |
dc.subject |
olivové oleje
|
cs |
dc.subject |
oxidace
|
cs |
dc.subject |
mastné kyseliny
|
cs |
dc.subject |
spektroskopie
|
cs |
dc.subject |
skladování
|
cs |
dc.subject |
Olivefruit
|
en |
dc.subject |
oliveoils
|
en |
dc.subject |
oxidation
|
en |
dc.subject |
fattyacids
|
en |
dc.subject |
spectroscopy
|
en |
dc.subject |
storage
|
en |
dc.title |
Ověření pravosti jednotlivých skupin olivových olejů a sledovaní vybraných změn během skladování |
|
dc.title.alternative |
Authentication of Selected Olive Oil Groups and Monitoring of Selected Changes During Storage |
|
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Bučková, Martina |
|
dc.date.accepted |
2017-06-15 |
|
dc.description.abstract-translated |
The present study was undertaken with the primary objective to evaluate the legitimacy and selected alterations of extra virgin olive oil samples obtained from the Czech market place during a 6 months storage period, simulating simple real times to rage conditions (mainly domestic conditions) at ambient temperature (20?2 °C). Moreover, a supplemen-tary objective of the current study was to investigate the phenomenon mentioned above in samples which were exposed to light. From the obtained results it could be as summed that all the examined samples fell into the category of extra virgin olive oil. Furthermore, in which that were stored in dark, the quality indices did not changed significantly during the 6 months storage period. However, according to the obtained results it was found that ex-posure of extra virgin olive oil into light resulted in a continuous degradation of its quality. |
|
dc.description.department |
Ústav technologie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
42374
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2017-05-05 |
|