Ověření pravosti jednotlivých skupin olivových olejů a sledovaní vybraných změn během skladování
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Ověření pravosti jednotlivých skupin olivových olejů a sledovaní vybraných změn během skladování |
Autor: |
Kučerová, Erika
|
Vedoucí: |
Salek, Richardos Nikolaos
|
Abstrakt:
|
Tato studie byla provedena s hlavním cílem, a to ověřit pravost a sledovat vybrané změny u vzorků extra panenských olivových olejů, které pocházely z obchodních řetězců v České republice, a to po dobu šesti měsíců za normálních podmínek (především domácích podmínek) skladování při pokojové teplotě (20 ? 2 ° C). Kromě toho, jeden ze vzorků byl vystaven světelnému záření. Ze získaných výsledků vychází, že u všech zkoumaných vzorků se jednalo o extra panenské olivové oleje. U olivových olejů, které byly uloženy v temnu, se kvalita v průběhu skladování po dobu šesti měsíců nijak výrazně nezměnila. U vzorku, který byl vystaven slunečnímu záření, došlo k výraznému zhoršení kvality. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/39447
|
Datum:
|
2017-02-03 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav technologie potravin |
Studijní obor:
|
Chemie a technologie potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
42374
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet