Ověření pravosti jednotlivých skupin olivových olejů a sledovaní vybraných změn během skladování

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Ověření pravosti jednotlivých skupin olivových olejů a sledovaní vybraných změn během skladování

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Ověření pravosti jednotlivých skupin olivových olejů a sledovaní vybraných změn během skladování
Autor: Kučerová, Erika
Vedoucí: Salek, Richardos Nikolaos
Abstrakt: Tato studie byla provedena s hlavním cílem, a to ověřit pravost a sledovat vybrané změny u vzorků extra panenských olivových olejů, které pocházely z obchodních řetězců v České republice, a to po dobu šesti měsíců za normálních podmínek (především domácích podmínek) skladování při pokojové teplotě (20 ? 2 ° C). Kromě toho, jeden ze vzorků byl vystaven světelnému záření. Ze získaných výsledků vychází, že u všech zkoumaných vzorků se jednalo o extra panenské olivové oleje. U olivových olejů, které byly uloženy v temnu, se kvalita v průběhu skladování po dobu šesti měsíců nijak výrazně nezměnila. U vzorku, který byl vystaven slunečnímu záření, došlo k výraznému zhoršení kvality.
URI: http://hdl.handle.net/10563/39447
Datum: 2017-02-03
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 42374


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
kučerová_2017_dp.pdf 3.354Mb PDF Zobrazit/otevřít None
kučerová_2017_op.pdf 631.7Kb PDF Zobrazit/otevřít None
kučerová_2017_vp.pdf 643.2Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet