dc.contributor.advisor |
Kašpárková, Věra
|
|
dc.contributor.author |
Siudová, Eliška
|
|
dc.date.accessioned |
2016-11-28T12:38:03Z |
|
dc.date.available |
2016-11-28T12:38:03Z |
|
dc.date.issued |
2016-01-20 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/39043
|
|
dc.description.abstract |
Diplomová práce se zabývá vlastnostmi a formulací emulzí Pickeringova typu, které jsou stabilizovány částicemi. Teoretická část se zaměřuje na Pickeringovy emulze, jejich obecnou charakteristiku, fyzikálně-chemické vlastnosti a možnosti jejich použití. V této části je taktéž popsána problematika emulzí klasických, které jsou stabilizovány surfaktanty a také otázka celulózových částic vhodných pro stabilizaci Pickeringových emulzí. Praktická část je věnována přípravě celulózových nanokrystalů a následně Pickeringových emulzí, jejichž olejová fáze je tvořena triacylglycerolem trikaprylinem/trikaprinem. Emulze jsou charakterizovány pomocí stanovení velikosti částic, zeta potenciálu a je stanovena jejich stabilita. |
|
dc.format |
97 |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Pickeringovy emulze
|
cs |
dc.subject |
celulózové nanokrystaly
|
cs |
dc.subject |
celulóza
|
cs |
dc.subject |
stabilita
|
cs |
dc.subject |
Pickering emulsions
|
en |
dc.subject |
cellulose nanocrystals
|
en |
dc.subject |
cellulose
|
en |
dc.subject |
stability
|
en |
dc.title |
Příprava a charakterizace Pickeringových emulzí |
|
dc.title.alternative |
Preparation and Characterization of Pickering Emulsions |
|
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Egner, Pavlína |
|
dc.date.accepted |
2016-06-07 |
|
dc.description.abstract-translated |
The thesis covers the properties and formulations of Pickering emulsions. The theoretical part focuses on Pickering emulsions, their general characteristics, physicochemical properties and applications. This section also describes conventional emulsions, which are stabilized by surfactants and informs on the cellulose particles suitable for stabilizing of Pickering emulsions. The experimental part focuses on the preparation of cellulose nanocrystals and subsequently on emulsions of Pickering type, which contain triacylglycerol tricaprylin/tricaprin as an oil phase. Emulsions were characterized by measuring their particle size, zeta potential and stability. |
|
dc.description.department |
Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie tuků, detergentů a kosmetiky |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology of Fat, Detergent and Cosmetics Production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
44302
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2016-05-18 |
|