Příprava a charakterizace Pickeringových emulzí

DSpace Repository

Language: English čeština 

Příprava a charakterizace Pickeringových emulzí

Show simple item record

dc.contributor.advisor Kašpárková, Věra
dc.contributor.author Siudová, Eliška
dc.date.accessioned 2016-11-28T12:38:03Z
dc.date.available 2016-11-28T12:38:03Z
dc.date.issued 2016-01-20
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/39043
dc.description.abstract Diplomová práce se zabývá vlastnostmi a formulací emulzí Pickeringova typu, které jsou stabilizovány částicemi. Teoretická část se zaměřuje na Pickeringovy emulze, jejich obecnou charakteristiku, fyzikálně-chemické vlastnosti a možnosti jejich použití. V této části je taktéž popsána problematika emulzí klasických, které jsou stabilizovány surfaktanty a také otázka celulózových částic vhodných pro stabilizaci Pickeringových emulzí. Praktická část je věnována přípravě celulózových nanokrystalů a následně Pickeringových emulzí, jejichž olejová fáze je tvořena triacylglycerolem trikaprylinem/trikaprinem. Emulze jsou charakterizovány pomocí stanovení velikosti částic, zeta potenciálu a je stanovena jejich stabilita.
dc.format 97
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Pickeringovy emulze cs
dc.subject celulózové nanokrystaly cs
dc.subject celulóza cs
dc.subject stabilita cs
dc.subject Pickering emulsions en
dc.subject cellulose nanocrystals en
dc.subject cellulose en
dc.subject stability en
dc.title Příprava a charakterizace Pickeringových emulzí
dc.title.alternative Preparation and Characterization of Pickering Emulsions
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Egner, Pavlína
dc.date.accepted 2016-06-07
dc.description.abstract-translated The thesis covers the properties and formulations of Pickering emulsions. The theoretical part focuses on Pickering emulsions, their general characteristics, physicochemical properties and applications. This section also describes conventional emulsions, which are stabilized by surfactants and informs on the cellulose particles suitable for stabilizing of Pickering emulsions. The experimental part focuses on the preparation of cellulose nanocrystals and subsequently on emulsions of Pickering type, which contain triacylglycerol tricaprylin/tricaprin as an oil phase. Emulsions were characterized by measuring their particle size, zeta potential and stability.
dc.description.department Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky
dc.thesis.degree-discipline Technologie tuků, detergentů a kosmetiky cs
dc.thesis.degree-discipline Technology of Fat, Detergent and Cosmetics Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 44302
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2016-05-18


Files in this item

Files Size Format View Description
siudová_2016_dp.pdf 3.199Mb PDF View/Open None
siudová_2016_op.pdf 524.8Kb PDF View/Open None
siudová_2016_vp.pdf 98.41Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account