Příprava a charakterizace Pickeringových emulzí

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Příprava a charakterizace Pickeringových emulzí

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Příprava a charakterizace Pickeringových emulzí
Autor: Siudová, Eliška
Vedoucí: Kašpárková, Věra
Abstrakt: Diplomová práce se zabývá vlastnostmi a formulací emulzí Pickeringova typu, které jsou stabilizovány částicemi. Teoretická část se zaměřuje na Pickeringovy emulze, jejich obecnou charakteristiku, fyzikálně-chemické vlastnosti a možnosti jejich použití. V této části je taktéž popsána problematika emulzí klasických, které jsou stabilizovány surfaktanty a také otázka celulózových částic vhodných pro stabilizaci Pickeringových emulzí. Praktická část je věnována přípravě celulózových nanokrystalů a následně Pickeringových emulzí, jejichž olejová fáze je tvořena triacylglycerolem trikaprylinem/trikaprinem. Emulze jsou charakterizovány pomocí stanovení velikosti částic, zeta potenciálu a je stanovena jejich stabilita.
URI: http://hdl.handle.net/10563/39043
Datum: 2016-01-20
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky
Studijní obor: Technologie tuků, detergentů a kosmetiky
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 44302


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
siudová_2016_dp.pdf 3.199Mb PDF Zobrazit/otevřít None
siudová_2016_op.pdf 524.8Kb PDF Zobrazit/otevřít None
siudová_2016_vp.pdf 98.41Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet