Zpracování vedlejších kolagenních produktů z drůbežáren

DSpace Repository

Language: English čeština 

Zpracování vedlejších kolagenních produktů z drůbežáren

Show simple item record

dc.contributor.advisor Mokrejš, Pavel
dc.contributor.author Berčíková, Petra
dc.date.accessioned 2016-11-28T12:37:56Z
dc.date.available 2016-11-28T12:37:56Z
dc.date.issued 2016-01-15
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/38981
dc.description.abstract Diplomová práce je rozdělena do dvou částí, na část teoretickou a experimentální. Teoretická část charakterizuje vedlejší živočišné produkty a popisuje nakládání s nimi. Dále je popsáno využití želatin a hydrolyzátů v potravinářském, fotografickém a farmaceutickém průmyslu. Experimentální část se zabývá využitím drůbežích běháků pro extrakci želatin (případně hydrolyzátů) po předchozím opracování proteolytickým enzymem. Byl sledován vliv vybraných technologických podmínek při zpracování (množství enzymu, doba extrakce, teplota při extrakci) na výtěžek a kvalitu připravených želatin, případně hydrolyzátů. Výsledky byly statisticky zpracovány a byly navrženy optimální technologické podmínky extrakce želatin.
dc.format 68 s.
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject drůbeží běháky cs
dc.subject enzymové opracování cs
dc.subject extrakce cs
dc.subject hydrolyzát cs
dc.subject vedlejší živočišné produkty cs
dc.subject želatina cs
dc.subject chicken feet en
dc.subject enzyme preparation en
dc.subject extraction en
dc.subject hydrolysate en
dc.subject animal by-products en
dc.subject gelatine en
dc.title Zpracování vedlejších kolagenních produktů z drůbežáren
dc.title.alternative Processing of Collagen by-products from Poultry Farms
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Pavlačková, Jana
dc.date.accepted 2016-06-16
dc.description.abstract-translated The diploma thesis is divided into two parts - theoretical and experimental. The theoretical part deals with characterization of animal by-products and describes usual treatment of this material. Usage of gelatines and hydrolysates in food, photographic, pharmaceutical in-dustry is depicted. The experimental part is concerning usage of chicken feet for gelatines extraction (eventually hydrolysates) pre treated by proteolytic enzyme. We observed defined technological conditions of manufacturing (amount of enzyme, extraction time and its temperature) influencing the yield and quality of gelatines eventually hydrolysates. The results were statistically processed and optimal technological conditions for gelatine extraction were stated.
dc.description.department Ústav inženýrství polymerů
dc.thesis.degree-discipline Inženýrství polymerů cs
dc.thesis.degree-discipline Polymer Engineering en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie materiálů cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Materials Technology en
dc.identifier.stag 44205
utb.result.grade B
dc.date.submitted 2016-05-04


Files in this item

Files Size Format View Description
berčíková_2016_dp.pdf 2.540Mb PDF View/Open None
berčíková_2016_op.pdf 155.4Kb PDF View/Open None
berčíková_2016_vp.pdf 427.0Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account