Zpracování vedlejších kolagenních produktů z drůbežáren

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Zpracování vedlejších kolagenních produktů z drůbežáren

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Zpracování vedlejších kolagenních produktů z drůbežáren
Autor: Berčíková, Petra
Vedoucí: Mokrejš, Pavel
Abstrakt: Diplomová práce je rozdělena do dvou částí, na část teoretickou a experimentální. Teoretická část charakterizuje vedlejší živočišné produkty a popisuje nakládání s nimi. Dále je popsáno využití želatin a hydrolyzátů v potravinářském, fotografickém a farmaceutickém průmyslu. Experimentální část se zabývá využitím drůbežích běháků pro extrakci želatin (případně hydrolyzátů) po předchozím opracování proteolytickým enzymem. Byl sledován vliv vybraných technologických podmínek při zpracování (množství enzymu, doba extrakce, teplota při extrakci) na výtěžek a kvalitu připravených želatin, případně hydrolyzátů. Výsledky byly statisticky zpracovány a byly navrženy optimální technologické podmínky extrakce želatin.
URI: http://hdl.handle.net/10563/38981
Datum: 2016-01-15
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav inženýrství polymerů
Studijní obor: Inženýrství polymerů
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 44205


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
berčíková_2016_dp.pdf 2.540Mb PDF Zobrazit/otevřít None
berčíková_2016_op.pdf 155.4Kb PDF Zobrazit/otevřít None
berčíková_2016_vp.pdf 427.0Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet