Dopady produkce a spotřeby masa a masných výrobků na životní prostředí

DSpace Repository

Language: English čeština 

Dopady produkce a spotřeby masa a masných výrobků na životní prostředí

Show simple item record

dc.contributor.advisor Valášek, Pavel
dc.contributor.author Hlavničková, Martina
dc.date.accessioned 2016-11-28T12:37:28Z
dc.date.available 2016-11-28T12:37:28Z
dc.date.issued 2016-02-05
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/38696
dc.description.abstract Tématem bakalářské práce jsou dopady produkce a spotřeby masa a masných výrobků na životní prostředí. Její teoretická část je zaměřena na vymezení základních pojmů týkajících se masného průmyslu, vymezení environmentálních dopadů na jednotlivé složky životního prostředí vodu, půdu, ovzduší a biodiverzitu. Dále jsou charakterizovány alternativní způsoby stravování, a sice vegetariánství a veganství. Praktická část naplňuje cíl bakalářské práce, analýzu dopadů produkce a spotřeby masa a masných výrobků v České Republice na životní prostředí.
dc.format 77 s. (94 926 znaků)
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject maso cs
dc.subject masná výroba cs
dc.subject spotřeba masa cs
dc.subject hospodářská zvířata cs
dc.subject životní prostředí cs
dc.subject voda cs
dc.subject půda cs
dc.subject ovzduší cs
dc.subject biodiverzita cs
dc.subject znečištění cs
dc.subject odpad cs
dc.subject udržitelnost cs
dc.subject vegetariánství cs
dc.subject veganství cs
dc.subject meat en
dc.subject meat production en
dc.subject meat consumption en
dc.subject livestock en
dc.subject environment en
dc.subject water en
dc.subject soil en
dc.subject air en
dc.subject biodiversity en
dc.subject pollution en
dc.subject waste en
dc.subject sustainability en
dc.subject vegetarianism en
dc.subject veganism en
dc.title Dopady produkce a spotřeby masa a masných výrobků na životní prostředí
dc.title.alternative Impacts of the Production and Consumption of Meat and Meat Products on the Environment
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Lukášková, Eva
dc.date.accepted 2016-06-06
dc.description.abstract-translated The subject of this bachelor thesis is a meat production and consumption impacts on the environment. The theoretical part is focused on definitions of a meat industry, Analysis of environmental impacts on all components of environment water, soil, air and biodiversity. There are also characteristics of alternative ways of nutrition, namely vegetarianism and veganism. The practical part fulfills the goal of this bachelor thesis, analysis of the meat production and consumption impacts on the environment in the Czech Republic.
dc.description.department Ústav environmentální bezpečnosti
dc.thesis.degree-discipline Řízení environmentálních rizik cs
dc.thesis.degree-discipline Environmental Risk Management en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta logistiky a krizového řízení cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Logistics and Crisis Management en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Bezpečnost společnosti cs
dc.thesis.degree-program Security of Society en
dc.identifier.stag 43818
utb.result.grade B
dc.date.submitted 2016-05-09
local.subject znečištění životního prostředí cs
local.subject potraviny živočišného původu cs
local.subject environmental pollution en
local.subject food of animal origin en


Files in this item

Files Size Format View Description
hlavničková_2016_dp.pdf 1.646Mb PDF View/Open None
hlavničková_2016_op.pdf 73.64Kb PDF View/Open None
hlavničková_2016_vp.pdf 162.4Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account