dc.contributor.advisor |
Valášek, Pavel
|
|
dc.contributor.author |
Hlavničková, Martina
|
|
dc.date.accessioned |
2016-11-28T12:37:28Z |
|
dc.date.available |
2016-11-28T12:37:28Z |
|
dc.date.issued |
2016-02-05 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/38696
|
|
dc.description.abstract |
Tématem bakalářské práce jsou dopady produkce a spotřeby masa a masných výrobků na životní prostředí. Její teoretická část je zaměřena na vymezení základních pojmů týkajících se masného průmyslu, vymezení environmentálních dopadů na jednotlivé složky životního prostředí vodu, půdu, ovzduší a biodiverzitu. Dále jsou charakterizovány alternativní způsoby stravování, a sice vegetariánství a veganství. Praktická část naplňuje cíl bakalářské práce, analýzu dopadů produkce a spotřeby masa a masných výrobků v České Republice na životní prostředí. |
|
dc.format |
77 s. (94 926 znaků) |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
maso
|
cs |
dc.subject |
masná výroba
|
cs |
dc.subject |
spotřeba masa
|
cs |
dc.subject |
hospodářská zvířata
|
cs |
dc.subject |
životní prostředí
|
cs |
dc.subject |
voda
|
cs |
dc.subject |
půda
|
cs |
dc.subject |
ovzduší
|
cs |
dc.subject |
biodiverzita
|
cs |
dc.subject |
znečištění
|
cs |
dc.subject |
odpad
|
cs |
dc.subject |
udržitelnost
|
cs |
dc.subject |
vegetariánství
|
cs |
dc.subject |
veganství
|
cs |
dc.subject |
meat
|
en |
dc.subject |
meat production
|
en |
dc.subject |
meat consumption
|
en |
dc.subject |
livestock
|
en |
dc.subject |
environment
|
en |
dc.subject |
water
|
en |
dc.subject |
soil
|
en |
dc.subject |
air
|
en |
dc.subject |
biodiversity
|
en |
dc.subject |
pollution
|
en |
dc.subject |
waste
|
en |
dc.subject |
sustainability
|
en |
dc.subject |
vegetarianism
|
en |
dc.subject |
veganism
|
en |
dc.title |
Dopady produkce a spotřeby masa a masných výrobků na životní prostředí |
|
dc.title.alternative |
Impacts of the Production and Consumption of Meat and Meat Products on the Environment |
|
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Lukášková, Eva |
|
dc.date.accepted |
2016-06-06 |
|
dc.description.abstract-translated |
The subject of this bachelor thesis is a meat production and consumption impacts on the environment. The theoretical part is focused on definitions of a meat industry, Analysis of environmental impacts on all components of environment water, soil, air and biodiversity. There are also characteristics of alternative ways of nutrition, namely vegetarianism and veganism. The practical part fulfills the goal of this bachelor thesis, analysis of the meat production and consumption impacts on the environment in the Czech Republic. |
|
dc.description.department |
Ústav environmentální bezpečnosti |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Řízení environmentálních rizik |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Environmental Risk Management |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta logistiky a krizového řízení |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Logistics and Crisis Management |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-program |
Bezpečnost společnosti |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Security of Society |
en |
dc.identifier.stag |
43818
|
|
utb.result.grade |
B |
|
dc.date.submitted |
2016-05-09 |
|
local.subject |
znečištění životního prostředí
|
cs |
local.subject |
potraviny živočišného původu
|
cs |
local.subject |
environmental pollution
|
en |
local.subject |
food of animal origin
|
en |