dc.contributor.advisor |
Kutnohorská, Jana
|
|
dc.contributor.author |
Steinerová, Veronika
|
|
dc.date.accessioned |
2016-11-28T11:42:29Z |
|
dc.date.available |
2016-11-28T11:42:29Z |
|
dc.date.issued |
2016-01-13 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/37697
|
|
dc.description.abstract |
Tato bakalářská práce je zaměřena na stravování studentů ošetřovatelství, konkrétně 1. a 3. ročníků oboru Všeobecná sestra. Bakalářská práce se skládá z dvou částí. První částí je část teoretická, kde se v první kapitole zabýváme vývojovými fázemi, ve kterých se studenti vysoké školy nacházejí, tj. pozdní adolescence a mladší dospělost. Druhou kapitolou je výživa, kde vymezujeme pojem zdraví a zdravé stravování. Dále popisujeme jednotlivé složky potravy, jako jsou bílkoviny, tuky, cukry, vláknina, vitamíny, stopové prvky a voda. Popisujeme pyramidu zdravého stravování a výživová doporučení vydaná v České republice. Druhou částí je část praktická, kde zjišťujeme stravování studentů 1. ročníku oboru Všeobecná sestra a studentů 3. ročníku oboru Všeobecná sestra. 1. a 3. ročník jsme si vybrali proto, protože nás zajímalo, zda se stravovací návyky liší při vstupu na vysokou školu a výstupu z vysoké školy. K výzkumu jsme použili metodu dotazníků. |
|
dc.format |
93 s. (88 518 znaků) |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
pozdní adolescence
|
cs |
dc.subject |
časná dospělost
|
cs |
dc.subject |
zdraví
|
cs |
dc.subject |
zdravá výživa
|
cs |
dc.subject |
pyramida zdravého stravování
|
cs |
dc.subject |
late adolescence
|
en |
dc.subject |
early adulthood
|
en |
dc.subject |
health
|
en |
dc.subject |
healthy nutrition
|
en |
dc.subject |
healthy nutrition pyramid
|
en |
dc.title |
Stravování studentů ošetřovatelství - 1. a 3. ročníků oboru Všeobecná sestra |
|
dc.title.alternative |
Eating Habits of Nursing Students - 1st and 3rd Years of General Nursing Field |
|
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Krátká, Anna |
|
dc.date.accepted |
2016-06-15 |
|
dc.description.abstract-translated |
This bachelor thesis focuses on eating habits of nursing students, particularly first and third year students of the General Nurse program. The bachelor thesis consists of two parts. The first one is theoretical where we deal with development stages of college students, i.e. late adolescence and early adulthood. Second chapter deals with nutrition, where we define terms health and healthy eating habits. After that we describe individual parts of diet, such as proteins, fats, sugars, fiber, vitamins, minerals and water. We depot healthy nutrition pyramid and nutrition recommendations published in the Czech Republic. The second part is practical where we determine eating habits of first year students of General Nurse program and third year students of General Nurse program. We picked first and third years because we wanted to find out if eating habits differ at the time of arriving to college and at the time of leaving. We used survey method for this research. |
|
dc.description.department |
Ústav zdravotnických věd |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Všeobecná sestra |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
General Nursing |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta humanitních studií |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Humanities |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-program |
Ošetřovatelství |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Nursing |
en |
dc.identifier.stag |
42336
|
|
utb.result.grade |
C |
|
dc.date.submitted |
2016-05-20 |
|
local.subject |
vysokoškolští studenti
|
cs |
local.subject |
zdravá výživa
|
cs |
local.subject |
college students
|
en |
local.subject |
healthy eating
|
en |