Stravování studentů ošetřovatelství - 1. a 3. ročníků oboru Všeobecná sestra
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Stravování studentů ošetřovatelství - 1. a 3. ročníků oboru Všeobecná sestra |
Autor: |
Steinerová, Veronika
|
Vedoucí: |
Kutnohorská, Jana
|
Abstrakt:
|
Tato bakalářská práce je zaměřena na stravování studentů ošetřovatelství, konkrétně 1. a 3. ročníků oboru Všeobecná sestra. Bakalářská práce se skládá z dvou částí. První částí je část teoretická, kde se v první kapitole zabýváme vývojovými fázemi, ve kterých se studenti vysoké školy nacházejí, tj. pozdní adolescence a mladší dospělost. Druhou kapitolou je výživa, kde vymezujeme pojem zdraví a zdravé stravování. Dále popisujeme jednotlivé složky potravy, jako jsou bílkoviny, tuky, cukry, vláknina, vitamíny, stopové prvky a voda. Popisujeme pyramidu zdravého stravování a výživová doporučení vydaná v České republice. Druhou částí je část praktická, kde zjišťujeme stravování studentů 1. ročníku oboru Všeobecná sestra a studentů 3. ročníku oboru Všeobecná sestra. 1. a 3. ročník jsme si vybrali proto, protože nás zajímalo, zda se stravovací návyky liší při vstupu na vysokou školu a výstupu z vysoké školy. K výzkumu jsme použili metodu dotazníků. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/37697
|
Datum:
|
2016-01-13 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav zdravotnických věd |
Studijní obor:
|
Všeobecná sestra |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
C
42336
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet