Kuřecí běháky jako netradiční surovina pro přípravu želatin a hydrolysátů
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Mokrejš, Pavel
|
|
dc.contributor.author |
Havelková, Adéla
|
|
dc.date.accessioned |
2016-11-28T11:42:16Z |
|
dc.date.available |
2016-11-28T11:42:16Z |
|
dc.date.issued |
2016-02-02 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/37586
|
|
dc.description.abstract |
Tato bakalářská práce se zabývá výrobou želatiny/hydrolyzátů z kuřecích běháků jakožto vedlejšího produktu drůbežáren. V teoretické části jsou popsány odpady vznikající při zpracování drůbeže, využití bílkovinných odpadů potravinářského průmyslu při zpracování drůbeže a hydrolyzáty kolagenu. Praktická část je zaměřena na posouzení možností zpra-cování kuřecích běháků a studium vlivů vybraných technologických podmínek na účinnost extrakce. Naměřené výsledky jsou vyhodnoceny ve statistickém programu Minitab 15. Ze získaných poznatků jsou navrženy optimální podmínky zpracování kuřecích běháků na želatiny/hydrolyzáty. |
|
dc.format |
53 s. |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
kuřecí běháky
|
cs |
dc.subject |
extrakce
|
cs |
dc.subject |
želatina
|
cs |
dc.subject |
hydrolyzát
|
cs |
dc.subject |
enzymové opracování
|
cs |
dc.subject |
chicken tallons
|
en |
dc.subject |
extraction
|
en |
dc.subject |
gelatine
|
en |
dc.subject |
hydrolysate
|
en |
dc.subject |
enzyme treatmen
|
en |
dc.title |
Kuřecí běháky jako netradiční surovina pro přípravu želatin a hydrolysátů |
|
dc.title.alternative |
Chicken Talons as an Untraditional Raw-material for Preparing Gelatins and Hydrolysates |
|
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Polášková, Martina |
|
dc.date.accepted |
2016-06-14 |
|
dc.description.abstract-translated |
This thesis deals with preparation of gelatin/hydrolysates from chicken talons which are poultry by-products. The theoretical part describes by-products arising from poultry pro-cessing, utilization of protein by-products of food industry and collagen hydrolysates. The practical part is focused on treatment of chicken talons; the effect of selected technological conditions on the extraction process efficiency expressed by the degree of conversion of raw-material into collagenous products (gelatins or hydrolysates) is studied. The results are evaluated in a statistical programme Minitab 15. Finally, optimal conditions for processing chicken talons into gelatin/hydrolysates are proposed. |
|
dc.description.department |
Ústav technologie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
42202
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2016-05-04 |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account