Kuřecí běháky jako netradiční surovina pro přípravu želatin a hydrolysátů
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Kuřecí běháky jako netradiční surovina pro přípravu želatin a hydrolysátů |
Autor: |
Havelková, Adéla
|
Vedoucí: |
Mokrejš, Pavel
|
Abstrakt:
|
Tato bakalářská práce se zabývá výrobou želatiny/hydrolyzátů z kuřecích běháků jakožto vedlejšího produktu drůbežáren. V teoretické části jsou popsány odpady vznikající při zpracování drůbeže, využití bílkovinných odpadů potravinářského průmyslu při zpracování drůbeže a hydrolyzáty kolagenu. Praktická část je zaměřena na posouzení možností zpra-cování kuřecích běháků a studium vlivů vybraných technologických podmínek na účinnost extrakce. Naměřené výsledky jsou vyhodnoceny ve statistickém programu Minitab 15. Ze získaných poznatků jsou navrženy optimální podmínky zpracování kuřecích běháků na želatiny/hydrolyzáty. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/37586
|
Datum:
|
2016-02-02 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav technologie potravin |
Studijní obor:
|
Chemie a technologie potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
42202
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet