Texturní charakteristiky bezlepkového laminovaného těsta
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Burešová, Iva
|
|
dc.contributor.author |
Minaříková, Silvie
|
|
dc.date.accessioned |
2016-11-28T11:42:07Z |
|
dc.date.available |
2016-11-28T11:42:07Z |
|
dc.date.issued |
2016-02-02 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/37499
|
|
dc.description.abstract |
V práci byla zkoumána možnost výroby bezlepkového laminovaného těsta a následně výroba croissantů. Na základě texturních charakteristik (tvrdost, elasticita, kohezivnost a žvýkatelnost) byly jednotlivé hodnoty bezlepkových croissantů srovnány s výsledky texturní analýzy u croissantu pšeničného. Bylo zjištěno, že vzhledem ke všem testovaným parametrům byl nejpodobnější kontrolnímu pšeničnému croissantu croissant z rýžové výběrové a cizrnové instantní mouky. |
|
dc.format |
47 s. (6 423 znaků). |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
laminované těsto
|
cs |
dc.subject |
croissant
|
cs |
dc.subject |
bezlepkové pečivo
|
cs |
dc.subject |
texturní analýza
|
cs |
dc.subject |
laminated dough
|
en |
dc.subject |
croissant
|
en |
dc.subject |
gluten free bakery products
|
en |
dc.subject |
texture analysis
|
en |
dc.title |
Texturní charakteristiky bezlepkového laminovaného těsta |
|
dc.title.alternative |
Textural Characteristics of Laminated Gluten-free Dough |
|
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Šottníková, Viera |
|
dc.date.accepted |
2016-06-14 |
|
dc.description.abstract-translated |
The aim of the work was to test the possibility of producing gluten-free laminated dough and croissants. Textural properties of gluten-free croissant crumb (hardness, elasticity, cohesiveness and gumminess) were compared with the properties of the wheat one. The product prepared from blend of rice native and chickpea instant flour was found to have the characteristics of wheat product. |
|
dc.description.department |
Ústav technologie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
42086
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2016-05-03 |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account