Obalové materiály v potravinářství

DSpace Repository

Language: English čeština 

Obalové materiály v potravinářství

Show simple item record

dc.contributor.advisor Lapčíková, Barbora
dc.contributor.author Majar, Petr
dc.date.accessioned 2016-11-28T11:42:06Z
dc.date.available 2016-11-28T11:42:06Z
dc.date.issued 2016-02-02
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/37494
dc.description.abstract Tato rešeršní bakalářská práce se zabývá obalovými materiály používanými v potravinářství od historie až po nové trendy v tomto oboru. Zahrnuje ochranu potravin obalem před vnějším prostředím, možnosti kontaminace potravin obalem, kde jsou popsány jednotlivé materiály používané v potravinářství pro konkrétní aplikace a jejich výhody a nevýhody. Další část práce se zabývá novými trendy v obalovém průmyslu (jako např. aktivní a inteligentní obaly), zmiňuje i již nově používané technologie při balení potravin. Nedílnou součástí této práce jsou i legislativní požadavky na obalové materiály v potravinářství v EU.
dc.format 50 s. (70 848 znaků).
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject obalové materiály cs
dc.subject kontaminace cs
dc.subject aktivní a inteligentní obaly cs
dc.subject packaging materials en
dc.subject contamination en
dc.subject active and intelligent packaging en
dc.title Obalové materiály v potravinářství
dc.title.alternative Packaging Materials in Food
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Lapčík, Lubomír
dc.date.accepted 2016-06-14
dc.description.abstract-translated This Bc. thesis deals with packaging materials used in food industry both from the historical perspective as well as of the new trends occurring in this emerging scientific field. Food packaging includes protection of the foodstuff from the outside environment and the possibility of contamination of food by packaging materials. There are described various materials used in food packaging for particular applications and there are simultaneously highlighted their advantages and disadvantages. Another part of the text deals with the new trends in the packaging industry (such as active and intelligent packaging), as well as already above mentioned new technologies used in food packaging manufacturing. An integral part of this work is focused on legislative requirements applied on food packaging materials in the EU.
dc.description.department Ústav technologie potravin
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and Food Technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 42062
utb.result.grade C
dc.date.submitted 2016-05-04


Files in this item

Files Size Format View Description
majar_2016_dp.pdf 2.028Mb PDF View/Open None
majar_2016_op.pdf 611.1Kb PDF View/Open None
majar_2016_vp.pdf 601.6Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account