Modelová technologie výroby bílého vína a odrůdové rozdílnosti
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Fic, Vlastimil
|
|
dc.contributor.author |
Mičo, Radoslav
|
|
dc.date.accessioned |
2015-07-24T12:28:16Z |
|
dc.date.available |
2015-07-24T12:28:16Z |
|
dc.date.issued |
2015-01-20 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/31594
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce se zabývá historií vína. Dále se zaměřuje na pěstování vinné révy v různých klimatických pásmech, rozepisuje se o chemickém složení hroznu a jeho vývo-jových fázích. Zaměřuje se na technologii výroby bílého vína, alkoholové kvašení. V práci se popisuje označování vína dle cukernatosti šťávy a obsahu zbytkového cukru. Blíže se seznamuje s odrůdovými rozdílnostmi Veltlínského zeleného a Sauvignon blanc. |
|
dc.format |
48 |
|
dc.format.extent |
1490695 |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
vinná réva
|
cs |
dc.subject |
odrůda
|
cs |
dc.subject |
bobule
|
cs |
dc.subject |
víno
|
cs |
dc.subject |
kvašení
|
cs |
dc.subject |
kvasinky
|
cs |
dc.subject |
alkohol
|
cs |
dc.subject |
chemické složení
|
cs |
dc.subject |
kyseliny
|
cs |
dc.subject |
aroma
|
cs |
dc.subject |
grapevine
|
en |
dc.subject |
variety
|
en |
dc.subject |
berries
|
en |
dc.subject |
wine
|
en |
dc.subject |
fermentation
|
en |
dc.subject |
yeast
|
en |
dc.subject |
alcohol
|
en |
dc.subject |
acid
|
en |
dc.subject |
chemical composition
|
en |
dc.subject |
aroma
|
en |
dc.title |
Modelová technologie výroby bílého vína a odrůdové rozdílnosti |
|
dc.title.alternative |
Model Production Technology of White Wine and Varietal Differences |
|
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Fišera, Miroslav |
|
dc.date.accepted |
2015-06-12 |
|
dc.description.abstract-translated |
This bachelor thesis deals with the history of wine. Further focuses on the cultivation of the vine in different climatic zones, details about the chemical composition of grapes in it´s various stages of development. It focuses on the manufacturing technology of white wine, alcoholic fermentation. The work describes the labelling of wines from the grape juice and the residual sugar content. The varietal differences between of Green Veltliner and Sauvig-non blanc are one of the main topic of this thesis. |
|
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a řízení v gastronomii |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Management in Gastronomy |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
37864
|
|
utb.result.grade |
E |
|
dc.date.submitted |
2015-05-07 |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account