dc.contributor.advisor |
Kolářová Rašková, Zuzana
|
|
dc.contributor.author |
Holčapková, Pavlína
|
|
dc.date.accessioned |
2015-03-08T21:06:17Z |
|
dc.date.available |
2015-03-08T21:06:17Z |
|
dc.date.issued |
2014-02-10 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/29388
|
|
dc.description.abstract |
Diplomová práce se zabývá hydrogely a syrovátkovými proteiny a popisuje jejich vlastnosti, klasifikaci a možnosti využití. V praktické části byla prováděna stabilitní studie hydrogelů na bázi kyseliny polyakrylové, které obsahují syrovátkové bílkoviny, vitaminy a další aktivní látky. Vyrobené hydrogely byly podrobeny zrychlenému zátěžovému testu, během kterého bylo měřeno pH a viskozita (pomocí vibračního viskozimetru SV-10). Také byly prováděny mikrobiologické testy a hodnocení klientského komfortu. |
|
dc.format |
84 s. |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
hydrogel
|
cs |
dc.subject |
syrovátkové bílkoviny
|
cs |
dc.subject |
stabilitní studie
|
cs |
dc.subject |
zátěžové testy
|
cs |
dc.subject |
viskozita
|
cs |
dc.subject |
hydrogel
|
en |
dc.subject |
whey proteins
|
en |
dc.subject |
stability study
|
en |
dc.subject |
stress tests
|
en |
dc.subject |
viscosity
|
en |
dc.title |
Stabilitní studie hydrogelů s obsahem syrovátkových bílkovin |
|
dc.title.alternative |
Stability Study of Whey Protein Hydrogels |
|
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Oyunchimeg, Zandraagijn |
|
dc.date.accepted |
2014-06-16 |
|
dc.description.abstract-translated |
This thesis deals with hydrogels and whey proteins, and describes their characteristics, classification and fields of application. In the experimental part the stability study of hydrogels based on polyacrylic acid containing whey proteins, vitamins and other active ingredients was carried out. Prepared hydrogels were subjected to accelerated stress test, during which the pH and the viscosity (by Vibro viscometer SV-10) was measured. The microbiological tests were carried out as well as evaluation of the client's comfort. |
|
dc.description.department |
Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a ekonomika výroby tuků, detergentů a kosmetiky |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Economics of Fat, Detergent and Cosmetics Production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
35419
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2014-05-26 |
|