Stabilitní studie hydrogelů s obsahem syrovátkových bílkovin

DSpace Repository

Language: English čeština 

Stabilitní studie hydrogelů s obsahem syrovátkových bílkovin

Show simple item record

dc.contributor.advisor Kolářová Rašková, Zuzana
dc.contributor.author Holčapková, Pavlína
dc.date.accessioned 2015-03-08T21:06:17Z
dc.date.available 2015-03-08T21:06:17Z
dc.date.issued 2014-02-10
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/29388
dc.description.abstract Diplomová práce se zabývá hydrogely a syrovátkovými proteiny a popisuje jejich vlastnosti, klasifikaci a možnosti využití. V praktické části byla prováděna stabilitní studie hydrogelů na bázi kyseliny polyakrylové, které obsahují syrovátkové bílkoviny, vitaminy a další aktivní látky. Vyrobené hydrogely byly podrobeny zrychlenému zátěžovému testu, během kterého bylo měřeno pH a viskozita (pomocí vibračního viskozimetru SV-10). Také byly prováděny mikrobiologické testy a hodnocení klientského komfortu.
dc.format 84 s.
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject hydrogel cs
dc.subject syrovátkové bílkoviny cs
dc.subject stabilitní studie cs
dc.subject zátěžové testy cs
dc.subject viskozita cs
dc.subject hydrogel en
dc.subject whey proteins en
dc.subject stability study en
dc.subject stress tests en
dc.subject viscosity en
dc.title Stabilitní studie hydrogelů s obsahem syrovátkových bílkovin
dc.title.alternative Stability Study of Whey Protein Hydrogels
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Oyunchimeg, Zandraagijn
dc.date.accepted 2014-06-16
dc.description.abstract-translated This thesis deals with hydrogels and whey proteins, and describes their characteristics, classification and fields of application. In the experimental part the stability study of hydrogels based on polyacrylic acid containing whey proteins, vitamins and other active ingredients was carried out. Prepared hydrogels were subjected to accelerated stress test, during which the pH and the viscosity (by Vibro viscometer SV-10) was measured. The microbiological tests were carried out as well as evaluation of the client's comfort.
dc.description.department Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky
dc.thesis.degree-discipline Technologie a ekonomika výroby tuků, detergentů a kosmetiky cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Economics of Fat, Detergent and Cosmetics Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 35419
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2014-05-26


Files in this item

Files Size Format View
holčapková_2014_dp.pdf 2.199Mb PDF View/Open
holčapková_2014_vp.pdf 157.9Kb PDF View/Open
holčapková_2014_op.pdf 159.9Kb PDF View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account