dc.contributor.advisor |
Pachlová, Vendula
|
|
dc.contributor.author |
Herberová, Věra
|
|
dc.date.accessioned |
2015-03-08T20:58:37Z |
|
dc.date.available |
2015-03-08T20:58:37Z |
|
dc.date.issued |
2014-02-10 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/28553
|
|
dc.description.abstract |
Tato diplomová práce porovnává vlastnosti sýrů holandského typu při různých relativních vlhkostech během zrání. Byl založen zrací pokus modelových bloků sýrů, které zrály pod nátěrovým obalem a smrštitelnou fólií při různých relativních vlhkostech. U vzorků sýrů byly sledovány úbytky hmotnosti od původní hmotnosti a byla stanovena základní chemická analýza (vlhkost, pH), obsah volných aminokyselin, obsah biogenních aminů a texturní profilová analýza v závislosti na počtu vrstev polymerního nátěru. Z výsledku experimentu vyplynulo, že různé relativní vlhkosti a použitý obalový materiál mají výrazný vliv na průběh změn během zrání sýrů. |
|
dc.format |
85 s. |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
obalové materiály sýrů
|
cs |
dc.subject |
sýry holandského typu
|
cs |
dc.subject |
vlhkost
|
cs |
dc.subject |
zrání
|
cs |
dc.subject |
packaging materials of cheese
|
en |
dc.subject |
Dutch-type cheese
|
en |
dc.subject |
humidity
|
en |
dc.subject |
ripen
|
en |
dc.title |
Vliv vlhkosti prostředí na vlastnosti sýrů holandského typu |
|
dc.title.alternative |
The Effect of Humidity on the Dutch-type Cheese Properties |
|
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Bubelová, Zuzana |
|
dc.date.accepted |
2014-05-28 |
|
dc.description.abstract-translated |
This thesis compares the properties of Dutch-type cheese at different relative humidities during ripening. It was founded a ripening attempt of model blocks of cheese that ripened under the coating cover and shrink film at different relative humidities. At the samples of cheese, there were monitored weight losses from the initial weight and it was determined basic chemical analysis (humidity, pH), free amino acids content, biogenic amines content and texture profile analysis depending on the number of layers of polymer coating. The results of the experiment showed that different relative humidities and used model material have significant influence on the course of changes during ripening the samples of cheese. |
|
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, Hygiene and Economics of Food Production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
34209
|
|
utb.result.grade |
D |
|
dc.date.submitted |
2014-05-02 |
|