Vliv vlhkosti prostředí na vlastnosti sýrů holandského typu

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Vliv vlhkosti prostředí na vlastnosti sýrů holandského typu

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Vliv vlhkosti prostředí na vlastnosti sýrů holandského typu
Autor: Herberová, Věra
Vedoucí: Pachlová, Vendula
Abstrakt: Tato diplomová práce porovnává vlastnosti sýrů holandského typu při různých relativních vlhkostech během zrání. Byl založen zrací pokus modelových bloků sýrů, které zrály pod nátěrovým obalem a smrštitelnou fólií při různých relativních vlhkostech. U vzorků sýrů byly sledovány úbytky hmotnosti od původní hmotnosti a byla stanovena základní chemická analýza (vlhkost, pH), obsah volných aminokyselin, obsah biogenních aminů a texturní profilová analýza v závislosti na počtu vrstev polymerního nátěru. Z výsledku experimentu vyplynulo, že různé relativní vlhkosti a použitý obalový materiál mají výrazný vliv na průběh změn během zrání sýrů.
URI: http://hdl.handle.net/10563/28553
Datum: 2014-02-10
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav analýzy a chemie potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: D 34209


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
herberová_2014_dp.pdf 2.812Mb PDF Zobrazit/otevřít
herberová_2014_vp.pdf 162.9Kb PDF Zobrazit/otevřít
herberová_2014_op.doc 99Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet