Význam a Zpracování Aloe Vera v Potravinářském a Kosmetickém Průmyslu
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Holko, Ivan
|
|
dc.contributor.author |
Sesztáková, Michaela
|
|
dc.date.accessioned |
2015-03-08T20:57:02Z |
|
dc.date.available |
2015-03-08T20:57:02Z |
|
dc.date.issued |
2014-02-10 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/28294
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce se zabývá výrobou a zpracováním Aloe vera, a také jejím vlivem na zdraví. Důraz je kladen na složení Aloe vera především z hlediska biologicky účinných látek, kde jsou popsány jejich pozitivní i negativní účinky na lidský organismus. V práci jsou popsány aplikace extraktů z Aloe vera v potravinách, kosmetice a také v lékařství na vnitřní a vnější použití. Pozornost je zaměřena rovněž na normativní a legislativní stránku produkce. |
|
dc.format |
58 s. |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Aloe vera
|
cs |
dc.subject |
použití
|
cs |
dc.subject |
léčivé složky
|
cs |
dc.subject |
zpracování
|
cs |
dc.subject |
bezpečnost
|
cs |
dc.subject |
Aloe vera
|
en |
dc.subject |
applications
|
en |
dc.subject |
medicinal value
|
en |
dc.subject |
processing
|
en |
dc.subject |
safety
|
en |
dc.title |
Význam a Zpracování Aloe Vera v Potravinářském a Kosmetickém Průmyslu |
|
dc.title.alternative |
Significance and Treatment Aloe Vera in Food and Cosmetics Industries |
|
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Doležalová, Magda |
|
dc.date.accepted |
2014-06-09 |
|
dc.description.abstract-translated |
The bachelor thesis deals with the production and processing of Aloe vera, and its impact on health. Emphasis is placed on the composition of Aloe vera regarding biologically active substances, which the positive and negative effects on the human body are described. The paper describes the application of Aloe vera extracts in food, cosmetics and medicine for internal and external use. Attention is also focused on normative and legislative aspect of production. |
|
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a řízení v gastronomii |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Management in Gastronomy |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
25669
|
|
utb.result.grade |
B |
|
dc.date.submitted |
2014-05-16 |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account