Laboratorní metody pro autentifikaci potravin

DSpace Repository

Language: English čeština 

Laboratorní metody pro autentifikaci potravin

Show simple item record

dc.contributor.advisor Holko, Ivan
dc.contributor.author Hradilová, Silvie
dc.date.accessioned 2013-10-14T09:05:37Z
dc.date.available 2013-10-14T09:05:37Z
dc.date.issued 2013-01-16
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/25416
dc.description.abstract Tato bakalářská práce je zaměřena na problematiku falšování potravin v historii a v dnešní době. Jsou zde uvedeny klasické metody průkazu falšování potravin např. mikroskopické metody nebo Kjeldahlova metoda. Z moderních metod průkazu těchto falšovaných potra-vin jsou zde uvedeny např. ELISA, polymerázová řetězová reakce či kapalinová chroma-tografie (HPLC). Práce se zabývá také legislativou a státními orgány odpovědnými za kontrolu potravin. cs
dc.format 52 s.(77 434) cs
dc.format.extent 1922293 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject falšování potravin cs
dc.subject ELISA cs
dc.subject chromatografie HPLC cs
dc.subject DNA cs
dc.subject adulteration of food en
dc.subject ELISA en
dc.subject HPLC chromatography en
dc.subject DNA en
dc.title Laboratorní metody pro autentifikaci potravin cs
dc.title.alternative Laboratory Methods for Food Authentication en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Doležalová, Magda
dc.date.accepted 2013-06-19
dc.description.abstract-translated This thesis is focused on food adulteration in history and today. There are listed classical methods for authentification of food such as microscopic method or Kjeldahl method. The modern methods of compliance of adulterated food are given there as ELISA, polymerase chain reaction and liquid chromatography (HPLC). Thesis deals also with legislation and state authorities responsible for food control. en
dc.description.department Ústav technologie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/19584 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and Food Technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 30607
utb.result.grade D
dc.date.submitted 2013-05-15


Files in this item

Files Size Format View
hradilová_2013_bp.pdf 1.833Mb PDF View/Open
hradilová_2013_vp.doc 91.5Kb Microsoft Word View/Open
hradilová_2013_op.doc 92.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account