Laboratorní metody pro autentifikaci potravin
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Laboratorní metody pro autentifikaci potravin |
Autor: |
Hradilová, Silvie
|
Vedoucí: |
Holko, Ivan
|
Abstrakt:
|
Tato bakalářská práce je zaměřena na problematiku falšování potravin v historii a v dnešní době. Jsou zde uvedeny klasické metody průkazu falšování potravin např. mikroskopické metody nebo Kjeldahlova metoda. Z moderních metod průkazu těchto falšovaných potra-vin jsou zde uvedeny např. ELISA, polymerázová řetězová reakce či kapalinová chroma-tografie (HPLC). Práce se zabývá také legislativou a státními orgány odpovědnými za kontrolu potravin. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/25416
|
Datum:
|
2013-01-16 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav technologie potravin |
Studijní obor:
|
Chemie a technologie potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
D
30607
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet