dc.contributor.advisor |
Lukášková, Eva
|
|
dc.contributor.author |
Dokoupil, Ivan
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-13T15:47:46Z |
|
dc.date.available |
2013-10-13T15:47:46Z |
|
dc.date.issued |
2013-02-25 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/25148
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce je zaměřena na v poslední době odbornou i laickou veřejností velmi diskutované téma bezpečnosti potravin. A to i v souvislosti s jejich kvalitou. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části jsou zpracovány poznatky z technologie výroby potravin živočišného původu, se zaměřením na mléčné výrobky v ČR, definování současného systému bezpečnosti potravin živočišného původu, jejich označování, systém včasného varování RASSF a jeho funkce a využití. V praktické části je provedena analýza účinnosti systému bezpečnosti potravin živočišného původu se zaměřením na mléčné výrobky, včetně principu zpětné vysledovatelnosti, aplikace RASSF a způsobů stažení závadného výrobku, jeho likvidace a následná opatření. |
cs |
dc.format |
68 s. (95 600 znaků) |
cs |
dc.format.extent |
1323523 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Potraviny živočišného původu
|
cs |
dc.subject |
označování potravin
|
cs |
dc.subject |
systém včasného varování RASSF
|
cs |
dc.subject |
Traceabilita
|
cs |
dc.subject |
analýza rizik
|
cs |
dc.subject |
animal food
|
en |
dc.subject |
food labelling
|
en |
dc.subject |
Rapid Alert System for Food and Feed
|
en |
dc.subject |
RASSF
|
en |
dc.subject |
traceability
|
en |
dc.subject |
risk analysis
|
en |
dc.title |
Analýza systému bezpečnosti potravin živočišného původu |
cs |
dc.title.alternative |
Safety Analysis of Animal Origin Food |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Šafařík, Zdeněk |
|
dc.date.accepted |
2013-06-11 |
|
dc.description.abstract-translated |
The Bachelor's thesis aims at a currently discussed topic of safety of animal foods with respect to its quality. The text is divided into a theoretical part and a practical part. The theoretical part deals with technology of animal foods production with focus on dairy pro-ducts in the Czech Republic. Definition of contemporary system of animal foods safety, foods labelling, system Rapid Alert System for Food and Feed (RASSF) with its functions and use is also worked out. An analysis of effectiveness of the animal foods safety with focus on dairy products including traceability, application of RASSF, recall and liquidation of a harmful product and subsequent measures are described as well. |
en |
dc.description.department |
Ústav krizového řízení |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/105
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Ovládání rizik |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technological Equipment |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta logistiky a krizového řízení |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Logistics and Crisis Management |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Procesní inženýrství |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Process Engineering |
en |
dc.identifier.stag |
31001
|
|
utb.result.grade |
D |
|
dc.date.submitted |
2013-05-17 |
|
local.subject |
bezpečnost potravin
|
cs |
local.subject |
potraviny živočišného původu
|
cs |
local.subject |
mléčné výrobky
|
cs |
local.subject |
food safety
|
en |
local.subject |
food of animal origin
|
en |
local.subject |
dairy products
|
en |