dc.contributor.advisor |
Valášek, Pavel
|
|
dc.contributor.author |
Ondrušová, Jana
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-13T07:42:27Z |
|
dc.date.available |
2013-10-13T07:42:27Z |
|
dc.date.issued |
2013-01-16 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/25006
|
|
dc.description.abstract |
Diplomová práce popisuje vliv sterilačního zákroku na vybrané analytické ukazatele tepelně sterilovaných ovocných výrobků. Teoretická část se zabývá popisem rozdělení ovoce, jejím chemickým složením, charakteristikou vybraných konzervárenských surovin, technologii výroby tepelně sterilovaných ovocných výrobků a popisem analytických metod pro kontrolu těchto výrobků. V praktické části jsou popsány vybrané analytické metody využité pro srovnání jednotlivých vzorků, na nichž byly aplikované různé sterilační zákroky. Sledován byl obsah vitaminu C, antioxidační kapacita a antokyanových barviv. |
cs |
dc.format |
99s |
cs |
dc.format.extent |
1967846 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Vitamin C
|
cs |
dc.subject |
antioxidační kapacita
|
cs |
dc.subject |
antokyanová barviva
|
cs |
dc.subject |
Vitamin C
|
en |
dc.subject |
antioxidant capacity
|
en |
dc.subject |
anthocyanin pigments
|
en |
dc.title |
Vliv sterilačního zákroku na vybrané analytické ukazatele tepelně sterilovaných ovocných výrobků |
cs |
dc.title.alternative |
Influence of Sterilizing Interventions on Selected Analytical Indicators Thermally Sterilized Fruit Products |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Fišera, Miroslav |
|
dc.date.accepted |
2013-06-11 |
|
dc.description.abstract-translated |
This thesis describes the effect of sterilizing treatment for selected analytical indicators of heat-sterilized fruit products. The theoretical part describes the distribution of fruits, chemical composition, characteristics of selected canning raw materials, production technology heat-sterilized fruit products and a description of analytical methods for the control of these products. The practical part describes the selected analytical methods used for comparison of different samples, which were applied different sterilization procedures. We studied the content of vitamin C, antioxidant capacity and anthocyanin pigments. |
en |
dc.description.department |
Ústav technologie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/19585
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, Hygiene and Economics of Food Production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
30755
|
|
utb.result.grade |
B |
|
dc.date.submitted |
2013-05-02 |
|