dc.contributor.advisor |
Sumczynski, Daniela
|
|
dc.contributor.author |
Svoboda, Petr
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-12T18:05:35Z |
|
dc.date.available |
2013-10-12T18:05:35Z |
|
dc.date.issued |
2013-01-16 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/24670
|
|
dc.description.abstract |
Diplomová práce byla zaměřena na stravitelnost vybraných druhů cereálií, stanovení obsahu hrubé a neutrálně-detergentní vlákniny, popela a sušiny u vybraných vzorků pšenice a rýže. V této práci je obsažena charakteristika analyzovaných obilnin, jsou zde charakterizovány základní živiny, je popsána také vláknina, její složení a způsoby jejího stanovení. V experimentální části jsou uvedeny hodnoty stravitelnosti organické hmoty a sušiny, dále jsou prezentovány procentuální obsahy hrubé a neutrálně-detergentní vlákniny. |
cs |
dc.format |
87 s. (17 344 znaků) |
cs |
dc.format.extent |
3131820 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
cereálie
|
cs |
dc.subject |
rýže
|
cs |
dc.subject |
pšenice
|
cs |
dc.subject |
vláknina
|
cs |
dc.subject |
stravitelnost
|
cs |
dc.subject |
pepsin
|
cs |
dc.subject |
pankreatin
|
cs |
dc.subject |
cereals
|
en |
dc.subject |
rice
|
en |
dc.subject |
wheat
|
en |
dc.subject |
fiber
|
en |
dc.subject |
digestibility
|
en |
dc.subject |
pepsin
|
en |
dc.subject |
pancreatin
|
en |
dc.title |
Stanovení stravitelnosti a vlákniny v netradičních cereáliích a rýži |
cs |
dc.title.alternative |
The Determination of Digestibility and Dietary Fiber in Non-Traditional Cereals and Rice |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Mišurcová, Ladislava |
|
dc.date.accepted |
2013-06-10 |
|
dc.description.abstract-translated |
This thesis is focused on the in vitro digestibility of selected cereals, determination of a crude and neutral-detergent fiber, ash and dry matter content of selected samples of wheat and rice. In this work characteristics of cereals, essential nutrients and type of fiber and their determination are described. In experimental part the organic matter and dry matter results are presented, subsequently, crude fiber and neutral-detergent fiber values are discussed. |
en |
dc.description.department |
Ústav technologie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/19585
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, Hygiene and Economics of Food Production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
30783
|
|
utb.result.grade |
B |
|
dc.date.submitted |
2013-05-02 |
|