Stanovení stravitelnosti a vlákniny v netradičních cereáliích a rýži
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Stanovení stravitelnosti a vlákniny v netradičních cereáliích a rýži |
Autor: |
Svoboda, Petr
|
Vedoucí: |
Sumczynski, Daniela
|
Abstrakt:
|
Diplomová práce byla zaměřena na stravitelnost vybraných druhů cereálií, stanovení obsahu hrubé a neutrálně-detergentní vlákniny, popela a sušiny u vybraných vzorků pšenice a rýže. V této práci je obsažena charakteristika analyzovaných obilnin, jsou zde charakterizovány základní živiny, je popsána také vláknina, její složení a způsoby jejího stanovení. V experimentální části jsou uvedeny hodnoty stravitelnosti organické hmoty a sušiny, dále jsou prezentovány procentuální obsahy hrubé a neutrálně-detergentní vlákniny. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/24670
|
Datum:
|
2013-01-16 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav technologie potravin |
Studijní obor:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
B
30783
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet