dc.contributor.advisor |
Forman, Václav
|
|
dc.contributor.author |
Toman, Patrik
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-11T20:18:44Z |
|
dc.date.available |
2013-10-11T20:18:44Z |
|
dc.date.issued |
2013-02-11 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/24475
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce pojednává o základní charakteristice brambor a bramborových polotovarů. V části první je zachycena charakteristika brambor, první historické záznamy o bramborách, co všechno je obsaženo v bramborové hlíze, dělení brambor dle použití, jejich využití v dnešní gastronomii, jak se správně brambory mají skladovat a jaké jsou nejčastější vady brambor. Druhá část pojednává o pojmu "convenience", rozdělení, technologií vybraných druhů bramborových polotovarů, rizika které mohou nastat jak při výrobě tak skladování, jejich energetická hodnota a jaké všechny kroky se musí podstoupit, aby se mohly prodávat v obchodním řetězci. Z dotazníkového průzkumu vyplývá, že až 83 % dotázaných nakupuje jak čerstvé brambory, tak i mrazené, chlazené a sypké bramborové polotovary, avšak kupující projevují větší zájem o nákup bramborových polotovarů. Sypké polotovary z brambor se nakupují v malém množství. |
cs |
dc.format |
59 s |
cs |
dc.format.extent |
1928375 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
brambory
|
cs |
dc.subject |
technologie polotovarů z brambor
|
cs |
dc.subject |
pokrmy z bramborových polotovarů
|
cs |
dc.subject |
Potatoes
|
en |
dc.subject |
technology of semifinished potatoes products
|
en |
dc.subject |
disis from semifinished potatoes products
|
en |
dc.title |
Polotovary pokrmů z brambor |
cs |
dc.title.alternative |
Ready-to Cook Potato Foods |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Kráčmar, Stanislav |
|
dc.date.accepted |
2013-06-03 |
|
dc.description.abstract-translated |
My bachelor work is about basic characteristics of potatoes and potatoes semifinished products. The first part of the work is about: Characteristics of potatoes, first historic records about potatoes, what "potatoes tubers" includes, dividing potatoes according to usage, using potatoes in nowadays gastronomy, how store potatoes correctly and what are the most common defekts of potatoes. The second part of the work is about the term "convenience", dividing, technology of selected species of semifinished potatoes products, risks which may occur during manufacture or storage, their energy level and what steps have to be done to be able to sell it in the business network. The questionnaire survey shows that 83 % of respondents buy either fresh potatoes or frozen, chilled or powdery semifinished potatoes products however buyers showing increasing interest in buying semifinished potatoes products. Powder semifinished potatoes products are buying in a small amount. |
en |
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/18591
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a řízení v gastronomii |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Management in Gastronomy |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
25784
|
|
utb.result.grade |
C |
|
dc.date.submitted |
2013-05-16 |
|