Polotovary pokrmů z brambor

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Polotovary pokrmů z brambor

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Polotovary pokrmů z brambor
Autor: Toman, Patrik
Vedoucí: Forman, Václav
Abstrakt: Bakalářská práce pojednává o základní charakteristice brambor a bramborových polotovarů. V části první je zachycena charakteristika brambor, první historické záznamy o bramborách, co všechno je obsaženo v bramborové hlíze, dělení brambor dle použití, jejich využití v dnešní gastronomii, jak se správně brambory mají skladovat a jaké jsou nejčastější vady brambor. Druhá část pojednává o pojmu "convenience", rozdělení, technologií vybraných druhů bramborových polotovarů, rizika které mohou nastat jak při výrobě tak skladování, jejich energetická hodnota a jaké všechny kroky se musí podstoupit, aby se mohly prodávat v obchodním řetězci. Z dotazníkového průzkumu vyplývá, že až 83 % dotázaných nakupuje jak čerstvé brambory, tak i mrazené, chlazené a sypké bramborové polotovary, avšak kupující projevují větší zájem o nákup bramborových polotovarů. Sypké polotovary z brambor se nakupují v malém množství.
URI: http://hdl.handle.net/10563/24475
Datum: 2013-02-11
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav analýzy a chemie potravin
Studijní obor: Technologie a řízení v gastronomii
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: C 25784


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
toman_2013_bp.pdf 1.839Mb PDF Zobrazit/otevřít
toman_2013_vp.doc 92Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
toman_2013_op.doc 95.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet