Toxické látky v potravinách

DSpace Repository

Language: English čeština 

Toxické látky v potravinách

Show simple item record

dc.contributor.advisor Kráčmar, Stanislav
dc.contributor.author Ivičičová, Markéta
dc.date.accessioned 2013-10-11T15:50:24Z
dc.date.available 2013-10-11T15:50:24Z
dc.date.issued 2013-02-11
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/24301
dc.description.abstract Bakalářská práce uvádí poznatky o toxických látkách, které můžeme nalézt v různých druzích potravin živočišného i rostlinného původu. Poukazuje na škodlivost vý-robků, které mnohdy mylně považujeme za zdravé a najít jejich možné zdravější alternativy a řešení. Uvádí, že ne všechny toxické látky jsou do potravního řetězce vneseny vlivem životního prostředí (spalování paliv, spádem ze znečištěného ovzduší, kontaminovanou vodou, půdou, v důsledku používané agrochemie), ale také při technologickém zpracování, výrobě potravin, jejich balení a transportu. cs
dc.format 66s. (103 073 znaků) cs
dc.format.extent 1300333 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject toxikologie cs
dc.subject toxicita cs
dc.subject toxické látky cs
dc.subject kontaminanty cs
dc.subject potraviny cs
dc.subject toxicology en
dc.subject toxicity en
dc.subject toxic substances en
dc.subject contaminants en
dc.subject foodstuffs en
dc.title Toxické látky v potravinách cs
dc.title.alternative Toxic Substances in Foods en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Vojtíšková, Petra
dc.date.accepted 2013-06-05
dc.description.abstract-translated Bachelor thesis presents findings about toxic substances which can be found in dif-ferent kinds of food of animaland plant origin. It refers to harmful products that are often mistaken for healthy and finds possible healthier alternatives and solutions. It states that not all toxic substances are injected into the food chain due to the environment (fuel com-bustion, pollutants from polluted air, contaminated water, soil, from the use of agrochemi-cals) but also intechnological processing, food production, packaging andtransportation. en
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/18591 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 29680
utb.result.grade D
dc.date.submitted 2013-05-16


Files in this item

Files Size Format View
ivičičová_2013_bp.pdf 1.240Mb PDF View/Open
ivičičová_2013_vp.doc 92.5Kb Microsoft Word View/Open
ivičičová_2013_op.doc 92Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account