dc.contributor.advisor |
Kráčmar, Stanislav
|
|
dc.contributor.author |
Ivičičová, Markéta
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-11T15:50:24Z |
|
dc.date.available |
2013-10-11T15:50:24Z |
|
dc.date.issued |
2013-02-11 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/24301
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce uvádí poznatky o toxických látkách, které můžeme nalézt v různých druzích potravin živočišného i rostlinného původu. Poukazuje na škodlivost vý-robků, které mnohdy mylně považujeme za zdravé a najít jejich možné zdravější alternativy a řešení. Uvádí, že ne všechny toxické látky jsou do potravního řetězce vneseny vlivem životního prostředí (spalování paliv, spádem ze znečištěného ovzduší, kontaminovanou vodou, půdou, v důsledku používané agrochemie), ale také při technologickém zpracování, výrobě potravin, jejich balení a transportu. |
cs |
dc.format |
66s. (103 073 znaků) |
cs |
dc.format.extent |
1300333 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
toxikologie
|
cs |
dc.subject |
toxicita
|
cs |
dc.subject |
toxické látky
|
cs |
dc.subject |
kontaminanty
|
cs |
dc.subject |
potraviny
|
cs |
dc.subject |
toxicology
|
en |
dc.subject |
toxicity
|
en |
dc.subject |
toxic substances
|
en |
dc.subject |
contaminants
|
en |
dc.subject |
foodstuffs
|
en |
dc.title |
Toxické látky v potravinách |
cs |
dc.title.alternative |
Toxic Substances in Foods |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Vojtíšková, Petra |
|
dc.date.accepted |
2013-06-05 |
|
dc.description.abstract-translated |
Bachelor thesis presents findings about toxic substances which can be found in dif-ferent kinds of food of animaland plant origin. It refers to harmful products that are often mistaken for healthy and finds possible healthier alternatives and solutions. It states that not all toxic substances are injected into the food chain due to the environment (fuel com-bustion, pollutants from polluted air, contaminated water, soil, from the use of agrochemi-cals) but also intechnological processing, food production, packaging andtransportation. |
en |
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/18591
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a řízení v gastronomii |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Management in Gastronomy |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
29680
|
|
utb.result.grade |
D |
|
dc.date.submitted |
2013-05-16 |
|