dc.contributor.advisor |
Sumczynski, Daniela
|
|
dc.contributor.author |
Kozáčiková, Michaela
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-11T02:24:03Z |
|
dc.date.available |
2013-10-11T02:24:03Z |
|
dc.date.issued |
2013-02-11 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/24015
|
|
dc.description.abstract |
Teoretická část je zaměřena na taxonomické členění rýže, její morfologii a chemické složení rýžového zrna. Experimentální část je zaměřena na stanovení obsahu popela, sušiny, tuku a dusíkatých látek u jednotlivých druhů rýže. Obsah popela se ve vzorcích pohybuje v rozmezí 0,35 - 1,62 %. Obsah vlhkosti rýžových zrn je 7,92 - 11,69 %. Zkoumané vzorky obsahují 0,43 - 4,39 % tuku a obsah dusíkatých látek se pohybuje v rozmezí 6,88 - 10,83 %. |
cs |
dc.format |
62 s. |
cs |
dc.format.extent |
2295470 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
rýže
|
cs |
dc.subject |
popel
|
cs |
dc.subject |
sušina
|
cs |
dc.subject |
tuk
|
cs |
dc.subject |
dusíkaté látky
|
cs |
dc.subject |
bílkoviny
|
cs |
dc.subject |
rice
|
en |
dc.subject |
ash
|
en |
dc.subject |
dry matter
|
en |
dc.subject |
fat
|
en |
dc.subject |
nitrogen contents
|
en |
dc.subject |
protein
|
en |
dc.title |
Stanovení základních chemických charakteristik neobvyklých druhů rýže |
cs |
dc.title.alternative |
The Determination of Chemical Characteristics in Unusual Type of Rice |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Bučková, Martina |
|
dc.date.accepted |
2013-05-28 |
|
dc.description.abstract-translated |
The theoretical part focuses on the taxonomic classification of rice, its morphology and chemical composition of rice grain. The experimental part is focused on determining the ash content, dry matter, fat and nitrogen in various kinds of rice. The ash content in the samples range from 0, 35 to 1, 62 %. The moisture content of rice grains is from 7, 92 % to 11, 69 %. The investigated samples contain from 0, 43 to 4, 39 % fat and crude protein content ranged from 6, 88 to 10, 83 %. |
en |
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/18592
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, Hygiene and Economics of Food Production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
25702
|
|
utb.result.grade |
B |
|
dc.date.submitted |
2013-05-13 |
|