Stanovení základních chemických charakteristik neobvyklých druhů rýže

DSpace Repository

Language: English čeština 

Stanovení základních chemických charakteristik neobvyklých druhů rýže

Show simple item record

dc.contributor.advisor Sumczynski, Daniela
dc.contributor.author Kozáčiková, Michaela
dc.date.accessioned 2013-10-11T02:24:03Z
dc.date.available 2013-10-11T02:24:03Z
dc.date.issued 2013-02-11
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/24015
dc.description.abstract Teoretická část je zaměřena na taxonomické členění rýže, její morfologii a chemické složení rýžového zrna. Experimentální část je zaměřena na stanovení obsahu popela, sušiny, tuku a dusíkatých látek u jednotlivých druhů rýže. Obsah popela se ve vzorcích pohybuje v rozmezí 0,35 - 1,62 %. Obsah vlhkosti rýžových zrn je 7,92 - 11,69 %. Zkoumané vzorky obsahují 0,43 - 4,39 % tuku a obsah dusíkatých látek se pohybuje v rozmezí 6,88 - 10,83 %. cs
dc.format 62 s. cs
dc.format.extent 2295470 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject rýže cs
dc.subject popel cs
dc.subject sušina cs
dc.subject tuk cs
dc.subject dusíkaté látky cs
dc.subject bílkoviny cs
dc.subject rice en
dc.subject ash en
dc.subject dry matter en
dc.subject fat en
dc.subject nitrogen contents en
dc.subject protein en
dc.title Stanovení základních chemických charakteristik neobvyklých druhů rýže cs
dc.title.alternative The Determination of Chemical Characteristics in Unusual Type of Rice en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Bučková, Martina
dc.date.accepted 2013-05-28
dc.description.abstract-translated The theoretical part focuses on the taxonomic classification of rice, its morphology and chemical composition of rice grain. The experimental part is focused on determining the ash content, dry matter, fat and nitrogen in various kinds of rice. The ash content in the samples range from 0, 35 to 1, 62 %. The moisture content of rice grains is from 7, 92 % to 11, 69 %. The investigated samples contain from 0, 43 to 4, 39 % fat and crude protein content ranged from 6, 88 to 10, 83 %. en
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/18592 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, Hygiene and Economics of Food Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 25702
utb.result.grade B
dc.date.submitted 2013-05-13


Files in this item

Files Size Format View
kozáčiková_2013_dp.pdf 2.189Mb PDF View/Open
kozáčiková_2013_vp.doc 94.5Kb Microsoft Word View/Open
kozáčiková_2013_op.doc 96Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account