Stanovení základních chemických charakteristik neobvyklých druhů rýže
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Stanovení základních chemických charakteristik neobvyklých druhů rýže |
Autor: |
Kozáčiková, Michaela
|
Vedoucí: |
Sumczynski, Daniela
|
Abstrakt:
|
Teoretická část je zaměřena na taxonomické členění rýže, její morfologii a chemické složení rýžového zrna. Experimentální část je zaměřena na stanovení obsahu popela, sušiny, tuku a dusíkatých látek u jednotlivých druhů rýže. Obsah popela se ve vzorcích pohybuje v rozmezí 0,35 - 1,62 %. Obsah vlhkosti rýžových zrn je 7,92 - 11,69 %. Zkoumané vzorky obsahují 0,43 - 4,39 % tuku a obsah dusíkatých látek se pohybuje v rozmezí 6,88 - 10,83 %. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/24015
|
Datum:
|
2013-02-11 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav analýzy a chemie potravin |
Studijní obor:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
B
25702
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet