dc.contributor.advisor |
Škrovánková, Soňa
|
|
dc.contributor.author |
Švajdová, Zuzana
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-10T19:08:04Z |
|
dc.date.available |
2013-10-10T19:08:04Z |
|
dc.date.issued |
2013-02-11 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/23649
|
|
dc.description.abstract |
V teoretické části diplomové práce je charakterizována réva vinná, její morfologie a vybrané odrůdy červených vín, chemické složení, technologie výroby červeného vína a přehled metod stanovení organických kyselin ve víně. Praktická část je zaměřena na stanovení organických kyselin ve vybraných odrůdách červených vín metodou HPLC/UV-VIS v průběhu jablečno-mléčné fermentace, a také na stanovení celkových kyselin potenciomet-rickou titrací a na senzorickou analýzu vín. |
cs |
dc.format |
96 s. |
cs |
dc.format.extent |
3880035 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
červené víno
|
cs |
dc.subject |
organické kyseliny
|
cs |
dc.subject |
HPLC/UV
|
cs |
dc.subject |
senzorická analýza
|
cs |
dc.subject |
red wine
|
en |
dc.subject |
organic acids
|
en |
dc.subject |
HPLC/UV
|
en |
dc.subject |
sensory analysis
|
en |
dc.title |
Stanovení organických kyselin červených vín se senzorickým posouzením |
cs |
dc.title.alternative |
Determination of Organic Acids of Red Wines and Their Sensory Analysis |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Fišera, Miroslav |
|
dc.date.accepted |
2013-05-29 |
|
dc.description.abstract-translated |
In the theoretical part of the thesis the grapevine, its morphology and selected varieties of red wines, chemical composition, technology of red wine production and the overview of methods for organic acids determination are characterized. The experimental part is focused on the determination of organic acids in selected varieties of red wines by HPLC/UV-VIS during malolactic fermentation, on the determination of total acids by po-tentiometric titration, and also on the sensory analysis of wines. |
en |
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/18592
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, Hygiene and Economics of Food Production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
29960
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2013-05-13 |
|